• Εκτύπωση

Λευκός Οίκος: Ο εισβολέας κρατούσε μαχαίρι


Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας μετά την «εισβολή» του 42χρονου Τεξανού στον προαύλιο χώρο του

Μία ημέρα αφότου ο 42χρονος Τεξανός Ομαρ Τζει Γκονζάλες κατάφερε να περάσει την περίφραξη του Λευκού Οίκου και να κατευθυνθεί προς το κεντρικό κτίριο, οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως ο άνδρας έφερε μαχαίρι.

Παρότι αρχικά οι επικεφαλής της ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου είχαν δηλώσει πως ο εισβολέας ήταν άοπλος, λίγες ώρες αργότερα, οι μυστικές υπηρεσίες... αναθεώρησαν ανακοινώνοντας πως τελικά ο 42χρονος έφερε μαχαίρι με λάμα 9 εκατοστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι είναι βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ενώ λέγεται πως ήθελε να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα γιατί όπως φέρεται να είπε «ήταν ανήσυχος με το γενικότερο κλίμα στις ΗΠΑ και έπρεπε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο ώστε να μιλήσει στον κόσμο».

Μετά το περιστατικό που αποκάλυψε κενά στο θέμα ασφαλείας του προέδρου, οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως έχουν πολλαπλασιαστεί τα μέτρα κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο, όπου την Παρασκευή ένας άνδρας σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί από τους πράκτορες του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσε δόθηκε η εντολή για άμεση ενίσχυση των περιπολιών και αύξηση της επιτήρησης κατά μήκος της γραμμής του φράχτη στον λεωφόρο Πενσιλβάνιας γύρω από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να υποβληθούν στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

protothema.gr


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB