• Εκτύπωση

Νέα "βόμβα" στα χέρια του Σταυρογιάννη - Έκθεση "κόλαφος" για τους ρομά στην Καμηλόβρυση


Ο Συνήγορος του Πολίτη "εκθέτει" την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ζητά άμεση λύση για τους ρομά της Καμηλόβρυσης....

Μια ακόμη "βόμβα" σκάει στα χέρια του Νίκου Σταυρογιάννη, που καλείται τώρα να βρει λύση σε ένα πολύ δύσκολο και σοβαρό θέμα, το οποίο η προηγούμενη δημοτική αντιμετώπισε πρόχειρα και επιπόλαια με αποτέλεσμα να εγκαλείται από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Μετά από αυτοψία που έκανε ο "Συνήγορος του Πολίτη" στον καταυλισμό των ρομά στην Καμηλόβρυση Λαμίας, απέστειλε επείγον έγγραφο - έκθεση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του εν λόγω πληθυσμού, ενώ ζητά να εξευρεθούν μακροπρόθεσμες λύσεις, για μόνιμη και νόμιμη εγκατάστασή του σε κατάλληλο χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η έκθεση κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ζωή των ρομά, ενώ τονίζει ότι ο καταυλισμός είναι αποκομμένος, έτσι ώστε να μην υπάρχει επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία, τα μικρά παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο και οι ηλικιωμένοι - ανήμποροι, να μην μπορούν να μετακινηθούν.

Ο "Συνήγορος του Πολίτη" ζητά από τη νεα δημοτική αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να γνωστοποιήσει σχέδιο μετεγκατάστασης των ρομά της Καμηλόβρυσης , ενώ από τις Αρχές που εποπτεύουν το Δήμο Λαμιέων,  ζητά να πραγματοποιηθεί έρευνα για πως έγινε η μετακίνηση των ρομά από τον Ξηριά στην Καμηλόβρυση, τι χρήματα δαπανήθηκαν, από ποιους πόρους και αν αυτά θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά.

Το θέμα με τους ρομά στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιο, αφού προβλήματα υπάρχουν ακόμη στην Αθνήλη, στο Παγκράτι και αλλού.






Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB