• Εκτύπωση

Χαλάει πάλι ο καιρός - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Πότε αλλάζει στη Φθιώτιδα



Το Φθινόπωρο επιστρέφει και πάλι...


Το καλοκαιρινό διάλειμμα των τελευταίων ημερών θα λάβει σύντομα τέλος μέσα στα επόμενα 24ωρα καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια θα κατηφορίσουν σταδιακά προς τη χώρα μας φέρνοντας ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, ενισχυμένους ΒΔ ανέμους μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς αρχικά στα βόρεια και από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Έτσι, αύριο Τρίτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ μικρότερης έντασης φαινόμενα θα σημειωθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε ΒΔ 6-7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και βόρειο Ιόνιο με την θερμοκρασία να κάνει "βουτιά" στη βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι και μετά κατά 6-8 βαθμούς.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι βροχές θα σταματήσουν παντού, οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΑ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν (μέχρι 6 μποφόρ την Τετάρτη και μέχρι 5 την Πέμπτη) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με τις μέγιστες στα ηπειρωτικά να μην ξεπερνούν τους 26-27 βαθμούς.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά, την Παρασκευή και το Σάββατο (26-27 Σεπτεμβρίου) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς την περιοχή μας από τη βόρεια Ευρώπη, το οποίο και θα φέρει εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες καθώς και βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη. Τα φαινόμενα στη διάρκεια της Παρασκευής θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Από το απόγευμα του Σαββάτου οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν και οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και έτσι την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στη Φθιώτιδα και όλη τη χώρα, τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Η κακοκαιρία της Τρίτης δεν θα καταφέρει να φέρει βροχές στη Φθιώτιδα, παρόλα αυτά η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή με την επικράτηση ενισχυμένων ΒΔ ανέμων πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ και την βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία και θα γίνει αισθητή από την Τετάρτη και έπειτα. Βροχές στο νομό περιμένουμε από το μεσημέρι της Παρασκευής οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, ο καιρός βελτιώνεται και οι βροχές θα σταματήσουν ενώ την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-30 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16-27 βαθμούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-27 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση.

Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους μέχρι 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-27 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, αλλά σταδιακά στη δυτική Μακεδονία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, από 18-28 στη δυτική Ελλάδα, από 18-34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22-30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια.

Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά (βόρειο Ιόνιο και Ήπειρος). Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν ΒΔ 5-6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB