• Εκτύπωση

Νέο video με τον Βρετανό όμηρο των τζιχαντιστών: "Μάχονται από 1979, δεν θα τους νικήσετε εύκολα"


Λίγες ώρες αφού ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα νέο video με τον Βρετανό δημοσιογράφο, Τζον Κάντλι, ο οποίος κρατείται όμηρος τα τελευταία σχεδόν δυο χρόνια.

Το δεύτερο video έχει γυριστεί πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί και είναι διάρκειας πέντε λεπτών.

Σε αυτό, ο Βρετανός δημοσιογράφος κατακρίνει τους δυτικούς ηγέτες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το Ισλαμικό Κράτος και τονίζει πως απέτυχαν να προβλέψουν τη γιγάντωσή του.

Κατηγορεί επίσης τον Μπαράκ Ομπάμα πως παρόλο που κάποτε είχε χαρακτηρίσει τον πόλεμο του Μπους στο Ιράκ «ηλίθιο» και είχε υποσχεθεί να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, τώρα σύρεται ξανά εκεί.

Ο Κάντλι τονίζει επίσης ότι το Αφγανιστάν έχει επιστρέψει στα... χέρια εκείνων που ήταν στην εξουσία πριν από την αμερικανική εισβολή.

Και αυτή τη φορά, ο Βρετανός όμηρος εμφανίζεται σε μαύρο φόντο, φορώντας την πορτοκαλί φόρμα, όπως και όλοι οι άλλοι όμηροι των τζιχαντιστών. Για εκείνον, πάντως, δεν έχει υπάρξει απειλή για τη ζωή του.

«Οι εκτιμήσεις πως χρειάζονται 15.000 στρατιώτες για να αντιμετωπίσουν τους μαχητές του ισλαμικού κράτους είναι για γέλια. Το ISIS έχει περισσότερους μουτζαχεντίν και δεν είναι μερικοί απείθαρχοι με Καλάσνικοφ», λέει.

Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο, οι μουτζαχεντίν μάχονται από το 1979 και το κίνημά τους δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο, πιο δημοφιλές ή καλύτερα οπλισμένο.



Το πρώτο video με τον Κάντλι



newsit.gr





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB