• Εκτύπωση

Νέο Αξονικό τομογράφο αποκτά μέσα στο 2014 το νοσοκομείο Λαμίας και έρχεται ο Μαγνητικός το 2015!


Την δέσμευση των χρημάτων ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας - 250.000 ευρώ για νέο Αξονικό Τομογράφο, 100.000 ευρώ για Μετρητή Οστικής Πυκνότητας και θα γίνουν προσπάθειες να εξευρεθούν 850.000 ευρώ μέσα στο 2015 για Μαγνητικό Τομογράφο που έχει μεγάλη ανάγκη το νοσοκομείο Λαμίας....

Τις διαδικασίες για την προμήθεια του απαραίτητου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού που έλειπε για πολλά χρόνια από το Νοσοκομείο Λαμίας δρομολόγησε η χθεσινή σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τη Διοίκηση και τους εκπροσώπους της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σεπετή και στην οποία συμμετείχαν η υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς Ιωάννα Μπριάννη, εκπρόσωποι των γιατρών του Νοσοκομείου και διοικητικοί παράγοντες ,ανακοινώθηκε από τον υπουργό η δέσμευση πίστωσης ύψους 250.000 ευρώ για την αγορά αξονικού τομογράφου ο οποίος θα αντικαταστήσει τον παλιό που υπήρχε στο Νοσοκομείο, αλλά δεν λειτουργούσε λόγω της παλαιότητάς του και της έλλειψης συντήρησης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός γιατί υπάρχει ο κίνδυνος αν τα χρήματα δεν απορροφηθούν μέσα στο 2014 να χαθούν γιατί προέρχονται από το αποθεματικό και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο 2015 .

Θετικές εξελίξεις υπάρχουν και στο θέμα της απόκτησης Μετρητή Οστικής Πυκνότητας , ενός μηχανήματος που θα λύσει πολύ σημαντικά προβλήματα νοσοκομειακής περίθαλψης βοηθώντας τους ασθενείς που υποφέρουν από οστεοπόρωση .

Τα χρήματα που προβλέπεται να δαπανηθούν για την αγορά αυτού του μηχανήματος φθάνουν τα 100.000 ευρώ και η υπόσχεση που δόθηκε από τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα είναι ότι υπάρχει δυνατότητα για την εξεύρεση των χρημάτων και την χρηματοδότηση του έργου .

Στη χθεσινή σύσκεψη με τα διοικητικά στελέχη του Νοσοκομείου ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέσα στο 2015 να βρεθούν χρήματα για την αγορά ενός Μαγνητικού Τομογράφου, ωστόσο δεν θέλησε να δεσμευτεί για μια τέτοια μεγάλη πίστωση αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες της οικονομίας.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποχώρησε από τη χθεσινή σύσκεψη στο Νοσοκομείο χωρίς να κάνει καμία δήλωση, εν τούτοις τα στελέχη της Διοίκησης εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις δεσμεύσεις του υπουργού και στις δηλώσεις τους υπογράμμισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που δείχνει ο υπουργός για τα θέματα υγείας του νομού και τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας .

Όπως επισήμαναν τα στελέχη της Διοίκησης μια ακόμη θετική εξέλιξη είναι και το γεγονός ότι προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες για την πρόσληψη νεφρολόγων γιατρών, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη νεκροτόμου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία.




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB