• Εκτύπωση

Η 21χρονη Δανάη από τη Λαμία «πηγή» ζωής για τους κατοίκους της Γκάνα


Ας βοηθήσουμε όλοι την 21χρονη Λαμιώτισσα Δανάη Ζαχάρη, να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα - Ακόμη και 1€ αν δώσουμε, είναι πολύ σημαντική βοήθεια για την επίτευξη του στόχου....

Η Δανάη γεννήθηκε στην Λαμία Φθιώτιδας όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Σε ηλικία μόλις 11 ετών, αναγκάζεται να μετακομίσει στον Καναδά της Αμερικής όπου και ζει μόνιμα πλέον. Είναι φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Βικτώρια με σπουδές στην Κοινωνιολογία και την Διεθνή Ανάπτυξη.

Από πολύ μικρή ηλικία η Δανάη αναπτύσσει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα, γίνεται μέλος εθελοντικών οργανώσεων και στα πλαίσια της δράσης μιας τέτοιας οργάνωσης επισκέπτεται για πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2012, την Αφρική και συγκεκριμένα την Γκάνα και προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια στην Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Koforidua. Κατά την διάρκεια της παραμονής της εκεί, αντικρίζει καθημερινά την φτώχεια, την αρρώστια και τον θάνατο, αλλά και την έντονη παράκληση των κατοίκων για βοήθεια.



Αφήνοντας την Γκάνα, η Δανάη δίνει μια υπόσχεση στον εαυτό της, να επιστρέψει για να βοηθήσει πιο έμπρακτα αυτή τη φορά. Πράγματι τον Μάιο του 2014, η Δανάη επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Γκάνα, όπου σε συνεννόηση με τους τοπικούς άρχοντες της πόλης, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα πολύ σημαντικό έργο που περιλαμβάνει:

α) την εξασφάλιση απαραίτητου νοσοκομειακού εξοπλισμού, β) την διάνοιξη εισόδου στο νοσοκομείο για την διέλευση των ασθενοφόρων και γ) την κατασκευή 2 γεωτρήσεων, από όπου θα αντλείται πόσιμο νερό ικανό να εξυπηρετήσει τις 200 οικογένειες της περιοχής αλλά και από όπου θα παρέχεται καθαρό νερό για τη διαδικασία παραγωγής φοινικέλαιου που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι καθημερινά ως βασικό είδος μαγειρέματος, ενώ μέχρι τώρα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το μολυσμένο νερό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.



Για το σκοπό αυτό δημιουργεί μια ιστοσελίδα όπου όσοι επιθυμούν, μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά στην υλοποίηση του έργου, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της Δανάης (http://www.dwumadiprojectghana.com/).

Στόχος της η συγκέντρωση του χρηματικού ποσού των 12.000 Καναδικών δολαρίων (~ 8.300€), όπου μπορεί να συμμετέχει ο καθένας με ελάχιστη προσφορά το ποσό του 1 €. Σημειώνεται ότι για κάθε προσφορά από Έλληνα πολίτη, άνω του 1 €, το όνομα του δωρητή θα αναγράφεται στην επίσημη σελίδα στη λίστα των δωρητών, ενώ για κάθε συμμετοχή άνω των 10 € θα υπάρχει ένα συμβολικό δώρο, ανάλογα την διαβάθμιση, για το οποίο θα ενημερώνεστε με e-mail.

Η ιστοσελίδα θα παραμείνει ανοιχτή για δωρεές έως την 19/10/2014.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί στην μνήμη του Βασιλείου Ζαχάρη, Ελένης Κουταβά και Γεωργίου και Φωτεινής Ζαχάρη που έφυγαν πολύ νωρίς από τη ζωή.





















 




Αν θες να βοηθήσεις μπες στην ιστοσελίδα της Δανάης που δημιουργήθηκε γι΄ αυτό το σκοπό ΕΔΩ

 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB