• Εκτύπωση

Μάλμε-Ολυμπιακός: Η δεύτερη μάχη των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη



Συμπληρώνει 100 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ - Προβάδισμα Αφελάι έναντι του Ντουρμάζ για την ενδεκάδα, Σαλίνο ή Ομάρ το δίλημμα για το δεξί άκρο της άμυνας - Γνωστοί οι υπόλοιποι χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη από τον Μίτσελ - Πώς θα παραταχθεί η Μάλμε - «Μας διασκέδασε» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός για τις προκλητικές δηλώσεις του προπονητή των Σουηδών


Τη δεύτερη μάχη του για τον Α' όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει απόψε (21:45) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζοντας στη Σουηδία την Μάλμε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στόχο να δώσουν συνέχεια στην πολύ καλή πρεμιέρα τους με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη νίκη με 3-2, όμως αντιλαμβάνονται ότι το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολύ καλό ρυθμό και βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος στη Σουηδία.

Ο Μίτσελ δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με τα τελικά του πλάνα για την ενδεκάδα της αναμέτρησης, ωστόσο με βάση τις τελευταίες πληροφορίες και τις υπάρχουσες ενδείξεις ο Ιμπραϊμ Αφελάϊ έχει το προβάδισμα για τα «φτερά» της επίθεσης σε σχέση με τον Τζίμι Ντουρμάζ. Επίσης ο Λεάντρο Σαλίνο παραμένει σε θέση... οδηγού για την θέση του δεξιού μπακ συγκριτικά με τον Ομάρ.

Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, δεξιά στην άμυνα ο Λεάντρο Σαλίνο (με υποψήφιο και τον Ομάρ γι' αυτήν την θέση), αριστερά ο Μαζουάκου και τα δύο στόπερ ο Αμπιντάλ με τον Μποτία. Στον άξονα οι Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς, στα δύο άκρα οι Κασάμι και Αφελάι, επιτελικός μέσος ο Τσόρι Ντομίνγκες και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Φυσικά για το ένα εκ των δύο άκρων της επίθεσης συνεχίζει να έχει ελπίδες για το βασικό σχήμα ο Ντουρμάζ.

Ανοιχτό εξακολουθεί να είναι και το ενδεχόμενο μίας ή παραπάνω εκπλήξεων από τον Ισπανό. Εκτός αυτού ο Γιάννης Μανιάτης είχε στο περιθώριο της προπόνησης κουβέντα και με τον Μίτσελ και με τον συνεργάτη του, Ράφαελ Αλκόρτα. Ο Έλληνας διεθνής μέσος μίλησε με τον ερυθρόλευκο κόουτς και τον βοηθό του τόσο για τον σχεδιασμό του ματς της Τετάρτης και την διάταξη του Ολυμπιακού, όσο και για την προσωπική του ετοιμότητα και κατάσταση.


Πώς θα παραταχθεί η Μάλμε

Ο Όλσεν θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην αμυντική διάταξη της Μάλμε ο Χαρέιντε θα έχει τους Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Ελάντερ και Ρικαρντίνιο. Στον άξονα θα είναι οι Έρικσον, Χάλστι, Αντού και Φόρσμπεργκ και στην επίθεση ο Ρόζενμπεργκ με τον Θελίν. O Άνγκε Χαρέιντε, όπως αναφέρουν τα σουηδικά ΜΜΕ, έχει ζητήσει από τους παίκτες του να μην φοβηθούν το ματς και τον Ολυμπιακό και να μπούν δυνατά στο γήπεδο από το πρώτο κιόλας λεπτό.


Βάπτισμα του πυρός για τον Βούρο

Ο Πραξιτέλης Βούρος είναι ο... πρωτάρης των αποστολών του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. O 19χρονος αμυντικός έκανε το παρθενικό του ευρωπαϊκό ταξίδι με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών. Οι Λευτέρης Χουτεσιώτης και Νίκος Βέργος είχαν πάρει από πέρυσι το... χρίσμα για τις ερυθρόλευκες αποστολές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και φέτος είναι η σειρά του Βούρου να πάρει για πρώτη φορά... γεύση από κλίμα και προπονήσεις σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παλαιότεροι πάντως έχουν από την πρώτη στιγμή δίπλα τους τον Μυτιληνιό νεαρό άσο. Ειδικά ο Τζίμι Ντουρμάζ, που είχε τετ α τετ μαζί του, του έδωσε αρκετές συμβουλές ενώ οι δυό τους έκαναν και πλάκα.


Μίτσελ: «Μας διασκέδασε ο προπονητής της Μάλμε με τις δηλώσεις του»

Ο Μίτσελ σήκωσε το γάντι που… πέταξε νωρίτερα ο Χαρέιντε με υπεροπτικές δηλώσεις για τον Ολυμπιακό. Με τον δικό του τρόπο φρόντισε όχι μόνο να τον βάλει στη θέση του, αλλά και να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στην αυριανή αντίπαλο των Πειραιωτών στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

«Δεν μας επηρέασαν όσα είπε ο προπονητής της Μάλμε. Το λέω ειλικρινά, εγώ δεν έχω επηρεαστεί καθόλου. Ισα - ίσα μας διασκέδασε. 

Από τότε που ήμουν μικρός και λυπάμαι που θα το πω, το πρώτο που με δίδαξαν ήταν να σέβομαι τον αντίπαλο. Ενημερώνω τον προπονητή της Μάλμε ότι αυτό το έμαθα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Ξέρουμε ότι ο κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του, όμως εγώ βλέπω την Μάλμε ακριβώς όπως είχα δει την Ατλέτικο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου: 

«Συμφωνώ απολύτως με τον προπονητή της Μάλμε με όσα είπε. Δείχνει ότι γνωρίζει καλά την ιστορία μας και σέβεται το σύλλογό μας, άρα συμφωνούμε μαζί του. Συμπληρώνουμε 100 ματς στην Ευρώπη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, που μετέχουμε σε διοργάνωση με τις κορυφαίες ομάδες Αγγλίας, Ισπανίας. Συμφωνούμε λοιπόν μαζί του, θα προσπαθήσουμε αύριο αν και είμαστε χειρότεροι. Αν είναι τόσο πετυχημένος στο γήπεδο όσο και στις αίθουσες Τύπου, τότε θα έχουμε λίγα πράγματα να κάνουμε». 

Ερωτώμενος για το αν θα αγωνιστεί ο Ντουρμάζ, απάντησε στο ίδιο ύφος: «Θα το ξέρει σίγουρα ο προπονητής της Μάλμε. Μας έχει μελετήσει πολύ. Ρωτήστε τον, θα ξέρει…». 

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από τα λεγόμενα του Χαρέιντε: «Δεν μας επηρέασαν όσα είπε ο προπονητής της Μάλμε. Το λέω ειλικρινά, εγώ δεν έχω επηρεαστεί καθόλου. Ισα ίσα μας διασκέδασε. Από τότε που ήμουν μικρός και λυπάμαι που θα το πω, το πρώτο που με δίδαξαν ήταν να σέβομαι τον αντίπαλο. Ενημερώνω τον προπονητή της Μάλμε ότι αυτό το έμαθα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Να σέβομαι τον κάθε αντίπαλο. Ξέρουμε ότι ο κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του, όμως εγώ βλέπω την Μάλμε ακριβώς όπως είχα δει την Ατλέτικο. Εύχομαι στη Μάλμε τα καλύτερα, ότι τη σέβομαι απόλυτα. Ίσως αν ο προπονητής της είχε παίξει στη Ρεάλ ή είχε προπονήσει τον Ολυμπιακό θα καταλάβαινε καλύτερα. Η δική μου εποχή της δόξας έχει περάσει γιατί αυτό ήταν όταν ήμουν παίκτης. Και πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες». 

«Ελπίζουμε ότι αύριο ο Όλσεν, ο γκολκίπερ της Μάλμε, δεν θα παίξει πάλι τόσο καλά. Αλλά ας μη θυμώσει ο προπονητής της Μάλμε (γέλια...)», ανέφερε κλείνοντας, ενώ μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου στήθηκε πηγαδάκι με τους Σουηδούς δημοσιογράφους. 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε: «Εμείς είμαστε εδώ για τη νίκη. Δεν θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε μόνο και μόνο επειδή είναι το 100ό ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση από την αρχή της αναμέτρησης. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Δείξαμε τις δυνατότητές μας με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καραϊσκάκη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να ξαναπαίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να πάρουμε τη νίκη». 

Για το γεγονός πως ο αντίπαλος τεχνικός μίλησε με υπεροψία: «Σίγουρα κάναμε μεγάλη νίκη με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Όλοι είδαν την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου. Πρέπει να δει ο προπονητής τους την ιστορία μας. Εμείς φτάνουμε τα 100 παιχνίδια στην Ευρώπη. Είμαστε συνεχώς στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είναι σωστό να μην δείχνει σεβασμό στην ιστορία μας». 

Σχετικά με το ότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα και άσχημη εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Και πριν από την Ατλέτικο δεν είχαμε παίξει καλά στο πρωτάθλημα. Με τον Ατρόμητο δεν ήμασταν καλοί. Δεν είχαμε συγκέντρωση. Πρέπει να αλλάξουμε το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Όλοι το έχουμε καταλάβει και είμαστε έτοιμοι να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς ως παίκτες δεν θα δούμε την προϊστορία. Δεν το κοιτάζουμε αυτό. Θα ακούσουμε μόνο τι θα μας πει ο προπονητής. Θα δούμε την ανάλυση της Μάλμε και θα κοιτάξουμε με την απόδοσή μας να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όλοι έχουμε καταλάβει το λάθος στο Περιστέρι. Αυτό είναι σίγουρο. Μας μίλησε ο προπονητής γι' αυτό. Μας μίλησε και ο πρόεδρος. Όλοι μας έχουμε καταλάβει το τι πρέπει να κάνουμε και θα το δείξουμε στο γήπεδο».


Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο προπονητής της Μάλμε

Κάθε άλλο παρά… φειδωλός ήταν στις δηλώσεις του ο προπονητής της Μάλμε, Άγκε Χαρέιντε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. 

«Ο Ολυμπιακός είναι περίπου σαν τη Μάλμε. Έπαιξε καλά απέναντι στην Ατλέτικο και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του. Δεν έχει την ίδια ποιότητα με τη Γιουβέντους όμως», δήλωσε αρχικά o Noρβηγός τεχνικός, ενώ σύγκρινε τους «ερυθρόλευκους» με τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, που η ομάδα του απέκλεισε στα play offs για να περάσει στους ομίλους. 

«Η Σάλτσμπουργκ είναι καλύτερη σαν ομάδα από τον Ολυμπιακό, έχει μεγαλύτερη συνοχή, ενώ ο Ολυμπιακός είναι λίγο ασταθής στο παιχνίδι του. Θεωρώ καλύτερη ομάδα τη Σάλτσμπουργκ. Όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Ατλέτικο ήταν πολύ μαζεμένος πίσω και η Ατλέτικο χάρισε ένα γκολ. Θα δούμε όταν παίξουμε και με τον Ολυμπιακό ποια είναι η καλύτερη ομάδα», πρόσθεσε και συνέχισε: 

«Οι ελληνικές ομάδες είναι συνηθισμένες σε αυτό το κοινό, αλλά όταν είναι εκτός έδρας αυτό τους βγαίνει σε αρνητικό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στον Πειραιά, αλλά αυτό δεν ισχύει εκτός έδρας. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Ολυμπιακό και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν δύο παίκτες από την Ελλάδα». 

Ερωτηθείς αν η ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι σημαίνει κάτι εν όψει του αγώνα της Τετάρτης, απάντησε: «Δεν έχει καμία σημασία αυτό». 

Για το ρόλο που θα παίξει η διαφορά εμπειρίας των δύο ομάδων στη διοργάνωση, ο προπονητής της Μάλμε είπε: «Φυσικά παίζει ρόλο, αλλά μην ξεχνάμε πως και η έδρα παίζει ρόλο και ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο δυνατός εκτός έδρας». 

Μιλώντας για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ανέφερε: «Ο Χάλστι έκανε προπόνηση και θα είναι έτοιμος, όπως και ο Ρικαρντίνιο. Για τον Μολίνς δεν ξέρουμε ακόμη». 

Για το αν θα παρατάξει την ομάδα του με το ίδιο σύστημα που επιλέγει στο σουηδικό πρωτάθλημα ή αν θα το τροποποιήσει, ανέφερε: «Έχουμε δοκιμάσει διάφορα συστήματα τον τελευταίο καιρό και οι παίκτες που χρησιμοποιούνται δεν είναι ίδιοι πάντα. Έχουμε μια ευελιξία σε αυτό. Στους παίκτες δεν αρέσει συχνά να αλλάζουν θέσεις, αλλά η ομάδα είναι πάνω από όλα και πρέπει να εξετάζουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου για να προσαρμοζόμαστε ανάλογα». 

Ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Μάλμε, είπε: «Αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με τον ίδιο τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και απέναντι στον Ολυμπιακό». 

Μιλώντας για τη συμβολή του προπονητή του στην καλή πορεία της ομάδας, ανέφερε: «Δεν ήμουν από την αρχή που ανέλαβε την ομάδα, αλλά έχει δώσει ηρεμία στην ομάδα, υπάρχει καλό κλίμα και παρότι έχουμε δοκιμάσει πολλά σχήματα, έχουμε αντεπεξέλθει απέναντι σε όλες τις ομάδες». 

Για τον Ρόζενμπεργκ μίλησε και ο προπονητής του. «Από τα πρώτα δέκα λεπτά κατάλαβα τι παίκτης είναι κι έδωσα αμέσως τη συγκατάθεσή μου για να αποκτηθεί. Έχει ποιότητα, εμπειρία και μεταδίδει τη θετική του ενέργεια σε όλη την ομάδα».

protothema.gr






Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB