• Εκτύπωση

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα; - Τι έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ - Έφοδος και συλλήψεις


Όπλα και χειροβομβίδες εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από μία τεράστια επιχείρηση τόσο στην Αθήνα, στο κέντρο της πόλης όσο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ προχώρησε σε 4 προσαγωγές, οι οποίες εξελίχθηκαν σε συλλήψεις, ανάμεσά τους και ένας Αλβανός.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής "έπεσε" πάνω σε άτομα που είναι γνωστά για τις ενέργειές τους στο κοινό ποινικό δίκαιο, ενώ μόνο ένα από αυτά τα άτομα φέρεται να είχε σχέσεις με πρόσωπο που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Φυσικά δεν αποκλείεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν σχέσεις με την οργάνωση και μάλιστα να βοηθούσαν στην προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα.

Στο διαμέρισμα στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στον περιφερειακό του Λυκαβητού, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα υποπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και σφαίρες. Επίσης, εντόπισαν μία πλαστή ταυτότητα και ένα μπουτόν σαν κι αυτό που χρησιμοποιούν για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Εκτός από την Αθήνα όμως, έγιναν έρευνες και σε δύο σπίτια στη Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν σε αυτό το σημείο, ύστερα από δύο ληστείες που είχαν πραγματοποιηθεί σε υποκατάστημα της ΔΕΗ και σε κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης.

Από την αρχή, τις συγκεκριμένες δύο ληστείες, η Αντιτρομοκρατική τις θεωρούσε ύποπτες, καθώς φέρεται να συμμετείχε το άτομο που φέρεται να έχει φιλική σχέση με άτομα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Έτσι η Ανιτρομοκρατική έβαλε σε λειτουργία το γνωστό βαλιτσάκι της ΕΥΠ και εντοπίστηκε μία συνομιλία των υπόπτων που έλεγαν: "πρέπει να πάμε κάτω για να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι μέσα", όπου "κάτω" εννοούσαν την Αθήνα.

Αυτή ακριβώς η φράση ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική, καθώς οι αρχές θεωρούσαν πως στην Αθήνα προετοιμάζονται για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.


newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB