• Εκτύπωση

Ισπανία: Έκαναν ευθανασία στο σκύλο της νοσοκόμας που έχει Εμπολα



Ο Εξκάλιμπερ, ο σκύλος της νοσοκόμας η οποία προσεβλήθη από τον Εμπολα, θανατώθηκε το βράδυ της Tετάρτης. Δύο φιλόζωοι τραυματίστηκαν προσπαθώντας να τον σώσουν.


Ο Εξκάλιμπερ, ο σκύλος της ισπανίδας νοσοκόμας, η οποία προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα, θανατώθηκε σήμερα έπειτα από απόφαση των ισπανικών αρχών, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος της Μαδρίτης.

Δύο τραυματίες σε συμπλοκές φιλόζωων με τις αρχές

Σήμερα οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων προσπάθησαν να εμποδίσουν τις αρχές να πάρουν τον Εξκάλιμπερ, ενώ είχε ξεκινήσει και μια εκστρατεία υποστήριξής του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.Στη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν όταν οι αρχές έπιασαν τον Εξκάλιμπερ μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.



«Απειλούσαν να εισβάλουν στο σπίτι μου»

«Μου είπαν ότι αν δεν τους έδινα την άδεια, θα προσέφευγαν στη δικαιοσύνη για να μπούνε στο σπίτι μου με τη βία και να θυσιάσουν τον σκύλο», δήλωσε στην εφημερίδα Ελ Μούντο ο Χαβιέ Λιμόν, σύζυγος της νοσηλεύτριας, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο. Ηταν αυτός που είχε ενημερώσει την κοινή γνώμη χθες Τρίτη για την επικείμενη ευθανασία του Εξκάλιμπερ. 

Η έκκληση του Χαβιέρ Λιμόν από το νοσοκομείο



Ο Λιμόν, πριν φύγει για το νοσοκομείο άφησε το κατοικίδιό του μέσα στο σπίτι με πολύ νερό και 15 κιλά τροφής.Η ευθανασία του Εξκάλιμπερ προκάλεσε διαμαρτυρίες από υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ 374.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει μια αίτηση με την οποία ζητούσαν ο σκύλος «να μπει σε καραντίνα», αντί να του γίνει ευθανασία, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για έναν απλό σκύλο, αλλά «για ένα μέλος της οικογένειας».

Η άποψη των αρχών 

Υπήρχε κίνδυνος ο Εξκάλιμπερ «να μεταδώσει την ασθένεια στους ανθρώπους», ανέφερε ο δήμος της Μαδρίτης στην ανακοίνωσή του, η οποία εκδόθηκε μόλις 40 λεπτά μετά την απομάκρυνση του σκύλου από το σπίτι της ασθενούς, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφασή του. Στον σκύλο αρχικά έγινε νάρκωση «για να μη υποφέρει», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα στοιχεία έχουν δείξει «ότι οι σκύλοι μπορούν να είναι φορείς θετικών αντισωμάτων του ιού Έμπολα», γεγονός που σημαίνει ότι «μπορούν να είναι φορείς του ιού χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα», είχε εξηγήσει χθες Τρίτη η υγειονομική υπηρεσία του δήμου της Μαδρίτης.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, μια νοσοκόμα 44 ετών, μέλος της ιατρικής ομάδας η οποία φρόντισε τους δύο ισπανούς ιεραποστόλους που προσβλήθηκαν από τον ιό στην Αφρική και πέθαναν, διακομίστηκε σε νοσοκομείο τη Δευτέρα αφού μολύνθηκε από τον Έμπολα. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό εκτός Αφρικής.

thetoc.gr

 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB