• Εκτύπωση

Μάζεψαν τον Πάρη και άλλα αδέσποτα από το κέντρο της Λαμίας...


Πριν από λίγες ώρες έμαθα για τον Πάρη. Ότι τον μαζέψανε από τους δρόμους της Λαμίας και τον πήγανε στο κυνοκομείο. Ότι μαζί μ' αυτόν πήρανε και την παρέα του, κάτι αλητάμπουρες που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Λαμίας.

Εγώ που γράφω αυτό το κείμενο έχω ένα μαγαζί κάπου στη Λαμία. Έχω κι ένα σκυλί, που το μάζεψα πριν από 3 χρόνια στο βουνό. Έχω ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ σκυλί που το μαζέψαμε πρόσφατα από τους δρόμους της Λαμίας. Τα σκυλιά αυτά συνυπάρχουν μαζί με εμάς, στο χώρο μας, είτε αυτός είναι ο εργασιακός χώρος, είτε είναι το σπίτι μας. Υπάρχουν άνθρωποι που σίγουρα δυσαρεστούνται απ' αυτό. Θα δούνε τα σκυλιά απ' έξω, θα επιλέξουν να μην μπουν μέσα στο μαγαζί. Υπάρχουν κι άλλοι που θα αλλάξουν πεζοδρόμιο. Δεν τα βάζω μαζί τους. Είναι δικαίωμά τους. Δεν είναι ανάγκη να αγαπούν όλοι τα σκυλιά μου όταν βρίσκονται μέσα στο δικό μου το χώρο. Δεν είναι υποχρεωμένοι. Το σέβομαι.

Αυτό που δεν σέβομαι είναι οι αυθαίρετες αποφάσεις. Τα δικά μου τα σκυλιά είναι τυχερά που έχουν ένα σπίτι. Ο Πάρης και η παρέα του δεν είναι αυτής της συνομοταξίας. Ο Πάρης είναι σκυλί του δρόμου. Συχνάζει σε χαλάκια από μαγαζιά, σε γρασίδια και πλατείες. Θα μου πεις, και μένα τί με κόφτει, από τη στιγμή που κάθεται και ζευγαρώνει και φέρνει στον κόσμο κι άλλα αδέσποτα; Κι εγώ θα σου πω, ότι ο Πάρης είναι ένα αδέσποτο που είναι στειρωμένο εδώ και δύο χρόνια. Θα σου πω επίσης ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάθε τόσο τον κυνηγούν κι αυτόν και την παρέα του να τους βάλουν αμπούλες για τα τσιμπούρια, υπάρχουν κι άλλοι που τα εμβολιάζουν, υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που τα ταϊζουν.

Ο Πάρης είναι απο χθες το βράδυ κλεισμένος μαζί με την παρέα του στο κυνοκομείο της Λαμίας. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους του κυνοκομείου, αντίθετα, τους θαυμάζω για το έργο που κάνουν. Τους θαυμάζω για το πλήθος των αδέσποτων που μαζεύουν, που προσπαθούν να σώσουν από αρρώστειες και μετά να δώσουν για υιοθεσία. Είναι ένα έργο με πολλά εμπόδια, ένα από τα οποία είναι ότι από τη στιγμή που συγκεντρώνεις ένα πλήθος ζώων που τουλάχιστον τα μισά από αυτά πάσχουν από κάποια αρρώστεια, θα κολλήσουν και τα υπόλοιπα που φιλοξενουνται εκεί. Και φτάνω σε ένα λογικό συμπέρασμα, ότι δηλαδή σε έναν τέτοιο χώρο, πρέπει να αποφεύγεις πάση θυσία να φιλοξενείς υγιή σκυλιά. Σωστό ή λάθος;

Όπως το δικό μου μαγαζί μου ανήκει, έτσι και το κυνοκομείο της Λαμίας είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Όπως εγώ αποφασίζω πώς θα δράσω στο χώρο μου, έτσι το γραφείο του Δήμου θα υπαγορεύσει στους εργαζόμενούς του για τις κινήσεις που θα πρέπει να παρθούν για τα αδέσποτα της Λαμίας.

Ερωτώ λοιπόν τον κύριο Δήμαρχο Λαμιέων για ποιόν λόγο οι εργαζόμενοι στο κυνοκομείο μάζεψαν εχθές το βράδυ 17 Οκτωβρίου από το δρόμο τον Πάρη και την παρέα του. Για ποιόν λόγο μάζεψαν ένα υγιές, ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ σκυλί και το έκλεισαν σε έναν χώρο όπου πριν απο λίγους μήνες ο όρος "νόσος του κυνοκομείου" ήταν το κύριο χαρακτηριστικό περιγραφής του.

Από που κι ως που, εκτελώντας ένα έργο "υπέρ της δημόσιας υγείας" πετάμε σε ένα τσουβάλι σκυλιά υγιή, σκυλιά άρρωστα, σκυλιά φιλάσθενα - σκυλιά νά 'ναι κι ό,τι νά 'ναι; Βάζεις στον ίδιο θάλαμο νοσοκομείου ασθενείς που πάσχουν από κoλικό με ασθενείς διαγνωσμένους με H1N1; Μιλάμε όντως για δημόσια υγεία; Ποιά τα κριτήρια αυτής; Με βάση ποιά εγκύκλιο, αν υπάρχει μία τέτοια; Υπάρχει όντως;

Να απαντήσω προκαταβολικώς και σε όσους αναρωτηθούν γιατί εμείς που αγαπούμε τόσο πολύ τον Πάρη, δεν τον έχουμε πάρει σπίτια μας. Εγώ η ίδια, προσπαθούσα όλον τον χειμώνα πέρσι να τον κρατήσω μέσα στο σπίτι. Γνωρίζω κτηνίατρο που τον μάζεψε επίσης στο σπίτι της για 4 μήνες. Γνωρίζω ότι φοιτητής στην περιοχή του ορφανοτροφείου αρρένων τον είχε με λουρί γύρω στους 5 μήνες. Ο Πάρης δεν δέχεται να υιοθετηθεί. Είναι ένα σκυλί που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους, αλλά δεν θέλει να μένει μαζί τους για περισσότερο διάστημα απ' όσο ο ίδιος επιθυμεί. Δεν είναι τυχαία ένα από τα πολύ αγαπημένα αδέσποτα της Λαμίας, ένα αδέσποτο που όλοι οι μαγαζάτορες αγαπούν και φροντίζουν.

Το κείμενο αυτό αποτελεί εκτός από ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο, και γνωστοποίηση της παρούσας κατάστασης σε όσους αγαπούν τον Πάρη και την παρέα του. Το γραφείο του Δημάρχου θα δεχθεί επανειλημμένες ενοχλήσεις από εμάς για διευκρινίσεις ως προς την κίνηση του να μαζέψει τα ζώα αυτά σε υγιή κατάσταση από το δρόμο και να τα κλείσει στο κυνοκομείο, έναν χώρο όπου η ψώρα ανάμεσα στα σκυλιά κυκλοφορεί όπως το οξυγόνο που αναπνέουμε εμείς οι άνθρωποι.

Διαδώστε αυτή τη σελίδα με ότι τρόπο μπορείτε.
Κάθε μέρα που περνάει είναι κατά της υγείας αυτών των σκυλιών.
Ο πολιτισμός έχει πολλές πτυχές. Και δεν είμαστε εμείς, οι άνθρωποι, οι μόνοι δέκτες αυτού.

Πληροφορίες σχετικά με την υιοθέτηση των σκυλιών: 6973022270 (Γωγώ) / 697601230 (Χριστίνα)

Εύη



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB