• Εκτύπωση

Στερεά: Η τροχαία ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τους μαθητές


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες, οι ετήσιες Εκθέσεις Τροχαίας, που υλοποιήθηκαν από τέλη Σεπτεμβρίου στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, με μέριμνα του προσωπικού των ανωτέρω Διευθύνσεων και των οικείων Τμημάτων Τροχαίας και Τάξης.

Αντίστοιχα, ανάλογη δράση αναπτύχθηκε επίσης από το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Οι συγκεκριμένες ενημερωτικές δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της Χαλκίδας, της Λιβαδειάς, της Λαμίας της Άμφισσας και του Καρπενησίου, εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων προσπαθειών που καταβάλλονται με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.





Στο πλαίσιο των ανωτέρω Εκθέσεων, οργανώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις ημερίδες, κατά τις οποίες Αξιωματικοί και εξειδικευμένο προσωπικό των τοπικών Τμημάτων Τροχαίας και Τάξης, αλλά και Ιατροί, Δικηγόροι, Ψυχολόγοι, Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βετεράνοι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτων και άλλοι επίτιμοι προσκεκλημένοι, πραγματοποίησαν διαλέξεις και παρείχαν χρήσιμες συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Τις προαναφερόμενες Εκθέσεις επισκέφθηκαν πολλοί μαθητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι επιστημονικών κλάδων και πολίτες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις διαλέξεις, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε σε αυτούς σχετικό ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Ένα από τα κυρίαρχα κοινωνικά μηνύματα αποτελεί η προτροπή προς τις φίλες και φίλους οδηγούς «να σκεφτούν κάθε φορά που φεύγουν από το σπίτι τους και πριν μπουν στο αυτοκίνητό τους, πόσες αγκαλιές τους περιμένουν από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όταν επιστρέψουν και πάλι στις αφετηρίες τους».




Γίνεται μνεία ότι η ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά και εφιστά την προσοχή στους γονείς για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά την άφιξη και αποχώρηση από τα Σχολικά συγκροτήματα.








Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB