• Εκτύπωση

Βόρεια Κορέα: Είδε να εκτελούν γυναίκα γιατί έβλεπε ταινία του Χόλιγουντ – Μια συγκλονιστική μαρτυρία



Η Γιόνμι Παρκ είναι ένα 21χρονο κορίτσι που γεννήθηκε στη Βόρεια Κορέα. Στην πιο τρυφερή της ηλικία έζησε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Και είδε να εκτελούν μπροστά της τη μητέρα ενός φίλου της.

Η Γιονμι και η οικογένειά της κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη Βόρεια Κορέα. Και εκείνη, 21 ετών πια, βρήκε την ευκαιρία να πει την ιστορία της σε όλο τον κόσμο. Να ρίξει φως στο πιο σκοτεινό μέρος του κόσμου!

Μίλησε για μια χώρα όπου ήταν απαγορευμένο το internet, όπως και τα βιβλία, τα τραγούδια και οι υπεραστικές κλήσεις! Το 21 κορίτσι συγκλόνισε το περασμένο Σάββατο όταν εμφανίστηκε στη Σύνοδο One Young World και μίλησε για την εμπειρία της και τη ζωή στη Βόρεια Κορέα.


Εξήγησε πως εκείνη και η οικογένειά της ζούσαν σε ένα καθεστώς διαρκούς φόβου για τις σκληρές συνέπειες που τους περίμεναν αν τολμούσαν να βγουν εκτός... γραμμής.

Η Γιόνμι γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1993 στην πόλη Hyesan, ένα φημισμένο και κρύο λιμάνι στα σύνορα με την Κίνα. «Με απήγαγαν μόλις γεννήθηκα» είπε και αποκάλυψε πως καθώς μεγάλωνε δεν επιτρεπόταν να βλέπει τηλεόραση, απαγορευόταν οποιοδήποτε κανάλι εκτός από το κρατικό.

Σε ηλικία εννέα ετών αναγκάστηκε να δει τη μητέρα ενός φίλου της να εκτελείται δημοσίως γιατί συνελήφθη να βλέπει ταινία του Χόλιγουντ. Η Γιόνμι φοβόταν για τη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της. Άλλωστε το καθεστώς μπορούσε να φυλακίσει ή να βασανίσει και να σκοτώσει την οικογένεια, σε βάθος τριών γενεών, όποιου ασκούσε κριτική.


Όταν πια η οικογένειά της αποφάσισε να το σκάσει, πέρασε μέσα από την έρημο Γκόμπι. Κι όταν η πυξίδα τους χάλασε, ακολούθησαν τα άστρα. «Ήμασταν προετοιμασμένοι να αυτοκτονήσουμε» είπε αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να τους έπιαναν. Δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσουν στη Βόρεια Κορέα.

Κατά τη διάρκεια της απόδρασής τους, ο πατέρας της πέθανε. «Δεν μπορούσα ούτε να τον κλάψω. Φοβόμουν πως θα γύριζαν πίσω» είπε. Είδε επίσης τη μητέρα της να βιάζεται ώστε να γλιτώσει εκείνη. Ήταν τότε 13 ετών.

Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία της 21χρονης



Πηγή: Daily Mail, newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB