• Εκτύπωση

Οι γονείς των μαθητών του 1ου Λυκείου Λαμίας ανέλαβαν να μεταφέρουν τα προβλήματα στον Υπουργό



Για να μην προχωρήσουν τα παιδιά τους σε κατάληψη του σχολείου...

Σε μια ώριμη κίνηση προχώρησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Λαμίας, έτσι ώστε οι μαθητές να μην προχωρήσουν στην επ΄αόριστο κατάληψη του σχολείου, αλλά ταυτόχρονα να γνωστοποιήσουν στον αρμόδιο Υπουργό τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ίδιους και το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων στον Ανδρέα Λοβέρδο και κοινοποίησε και σε όλους τους τοπικούς παράγοντες και φορείς:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕ. Λ. Λαμίας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό όλων μας μαθητών, γονιών και καθηγητών για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία.

Η επιστολή αυτή συντάχθηκε μετά από δέσμευσή μας απέναντι στα παιδιά μας, ώστε να μην προβούν σε επ' αόριστον κατάληψη του σχολείου, με στόχο να αναδείξουν τα πολλαπλά προβλήματα της εκπαίδευσης που βιώνουν καθημερινά και που καθορίζουν το μέλλον τους.

Σκοπός μας λοιπόν είναι να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω πολύ σοβαρά ζητήματα με τον πλέον απλό και κατηγορηματικό τρόπο:

1. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου ένα μήνα και πλέον από την έναρξη των μαθημάτων δεν γνωρίζουν, επειδή δεν έχει ακόμη καθοριστεί με απόφασή σας, το συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα, από τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα, ανά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, αν και έπρεπε να έχει καθοριστεί και γνωστοποιηθεί στους μαθητές αυτούς από την Α΄ τάξη (Ν. 4186/2013, άρ. 4, παρ. 2, εδ. 4).

2. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β’ Λυκείου. Θα υπάρξει βελτίωση του θεσμού μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πέρυσι μετά την εφαρμογή της;

3. Έλλειψη βιβλίων και σε μαθήματα κατευθύνσεων.

4. Ο όγκος της ύλης σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα δημιουργεί δυσχέρεια στη διδασκαλία και στην αφομοίωση της ύλης.

5. Η οικονομική επιβάρυνση των μαθητών για τη μεταφορά τους στο σχολείο.

Ως γονείς διαπιστώνουμε ότι με το ισχύον σύστημα αυξάνεται το άγχος, η ανασφάλεια και η κούραση των παιδιών μας ενώ παράλληλα «φουντώνει» η παραπαιδεία με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

Έχουμε την αίσθηση ότι ο νέος θεσμός, το Νέο Λύκειο ειδικότερα, λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν για την οποία δημιουργήθηκε.

Παρακαλούμε να εγκύψετε στα προβλήματα αυτά που ταλανίζουν τους μαθητές και να μεριμνήσετε για την επίλυσή τους.





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB