• Εκτύπωση

Τους έριξαν οξύ γιατί δεν φορούσαν σωστά τη μαντήλα



Την οργή της κοινής γνώμης έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις με οξύ που σημειώθηκαν σε Ιρανές οι οποίες, σύμφωνα με τους δράστες, δεν φορούσαν σωστά την ισλαμική μαντήλα.

Οι αρχές συνέλαβαν 3 ή 4 δράστες στην πόλη Ισφαχάν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ιραν.

Ο Χοσεΐν Ασταρί, διοικητής της αστυνομίας του Ισφαχάν, επιβεβαίωσε ότι έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις, όπως μετέδωσε ο επίσημος ιστότοπος Τζαάμ-ε-Τζαμ, όμως ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για έως και 11 επιθέσεις.

Ο Αστάρι δήλωσε ότι υποπτεύεται πως οι ένοχοι είναι «ψυχικά διαταραγμένοι».

Ανατριχιαστικές περιγραφές

Ένα από τα θύματα, μια 28χρονη γυναίκα, ανέφερε στο πρακτορείο ότι ξαφνικά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, το οποίο ξαφνικά σταμάτησε στη μέση μιας διασταύρωσης. «Όλοι σοκαρίστηκαν όταν είδαν μια νεαρή γυναίκα να φωνάζει "καίγομαι, καίγομαι"», αναφέρει το IRNA.

Ένας μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τη γυναίκα να βγαίνει από το αυτοκίνητό της και να πετά τη μαντήλα της. «Ήταν τόσο πολύ το οξύ που είχαν χρησιμοποιήσει εναντίον της που τα ρούχα της διαλύονταν και είδα να δημιουργούνται λευκές κηλίδες στην άσφαλτο».

Ο σκληροπυρηνικός ιερέας του Ισφαχάν Ταγί Ραχμπάρ δήλωσε σήμερα ότι τέτοιου είδους επιθέσεις «δεν περιλαμβάνονται σε κανέναν νόμο και δεν έχουν θρησκευτική υποστήριξη. Στόχος των ανθρώπων αυτών είναι να δυσφημίσουν τη θρησκεία».

Το κοινοβούλιο του Ιράν, στο οποίο πλειοψηφούν οι συντηρητικοί, προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να περάσει έναν νόμο ο οποίος θα προσφέρει νομική προστασία σε όσους αναλαμβάνουν αυτοβούλως να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο στη χώρα, περιλαμβανομένου του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα για τις γυναίκες.

Όμως η αντιπολίτευση, που συντάσσεται με τον ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, έχει ξεκινήσει μεγάλη διαβούλευση για το θέμα και έχει καθυστερήσει την υιοθέτηση του νόμου.

Το Ισφαχάν, με πληθυσμό μεγαλύτερο του 1,5 εκατομμυρίου, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αν και οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον φόβο σε μερικές γυναίκες, οι περισσότερες παραμένουν απτόητες. «Δεν φοβάμαι», είπε στο Ρόιτερς η Σαμίρα, 30 ετών καθηγήτρια γυμναστικής. «Δεν θα αλλάξω τον τρόπο που ντύνομαι, επειδή πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια σε αυτό τον τρόπο σκέψης», υπογράμμισε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ,
newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB