• Εκτύπωση

Κώστας Μπακογιάννης: «Όταν βρέχει έξω, δεν έχει νόημα να λες στον άλλο ότι έχει ήλιο»


Δεν δίστασε να συγκρουστεί με παλιές νοοτροπίες ο νέος Περιφερειάρχης, κάνοντας πράξη αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά «Θα δουλέψουμε σκληρά για να νοικοκυρέψουμε την Περιφέρεια και πάνω απ΄ όλα θα λέμε αλήθειες...», είχε πει μεταξύ άλλων στο LamiaReport

Η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε λίγο απ’ όλα. Εντάσεις, ενστάσεις, σύμπνοια και ομόφωνες αποφάσεις. Στα θετικά καταγράφεται η τήρηση των κανόνων λειτουργίας της, με τον πρόεδρο και Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, να την περιορίζει σε έκταση, να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της και να διαχειρίζεται ορθά τους «πολίτες» που την παρακολουθούσαν, τους οποίους και «περιόρισε» πείθοντάς τους να σεβαστούν τις διαδικασίες.

Στα πηγαδάκια των υπηρεσιακών παραγόντων, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ακούγονται τα καλύτερα, αφού είναι εμφανής η ικανοποίησή τους για την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής.

Το μείζον θέμα

Την έγκριση της δεύτερης συμπληρωματικής της 7ης τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2014 εισηγήθηκε η Περιφερειακή Αρχή, ένα θέμα που προκάλεσε και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, δεδομένου ότι αρχικά φάνηκε πως επιχειρείται περικοπή ήδη δημοπρατημένων έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Γιάννης Περλεπές κατέστησε σαφές ότι κανένα έργο δεν περικόπτεται και κανένα έργο δεν απεντάσσεται. Πρόκειται δε για μία προσπάθεια προσαρμογής και ισοσκελισμού ενός πλασματικού μέχρι τώρα προϋπολογισμού, όπως εξήγησε, με αποτέλεσμα να μετατίθεται η ένταξη ορισμένων έργων για τον Ιανουάριο, τα οποία ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί και δεν επρόκειτο να υλοποιηθούν άμεσα.

Το έγραψε και στο facebook
Είναι ζήτημα Αρχής τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος Περιφερειάρχης, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε ακριβώς αυτό που είπε και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Δείτε το post στη σελίδα του:
 



Νέο vs Παλιό

Για αλλαγή νοοτροπίας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης, υποδηλώνοντας διακριτικά τη σύγκρουση του νέου με το παλιό: «Θα μπορούσαμε να πορευόμαστε όπως σήμερα, ή ακόμη και να αυξήσουμε τα ποσά του προϋπολογισμού και να γίνουμε αρεστοί. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και εμείς θα είμαστε μία από τα ίδια».

Οι ατάκες Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε επίσης ότι «η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει και ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε να πούμε στον κόσμο την αλήθεια», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν βρέχει έξω, δεν έχει νόημα να λες στον άλλο ότι έχει ήλιο». Τέλος, ο Περιφερειάρχης τα έβαλε και με το Κεντρικό Κράτος, το οποίο έχει επιβάλει περικοπές πάνω από 60 % στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επισημαίνοντας ότι αν έκανε το ίδιο αντίστοιχες περικοπές, θα είχαμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και χρόνια.

Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας αναγκαία τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου των αυτοδιοικητικών προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που έχουν ανάγκη οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι δεν ευθύνεται η Περιφέρεια για τις περικοπές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσαρμοστεί και να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός με τρόπο που «να μην απολέσει σε καμία περίπτωση τον διεκδικητικό του χαρακτήρα» από τη μία, αλλά και από την άλλη να είναι «φερέγγυος, ρεαλιστικός και αξιόπιστος».

«Δεν έχει νόημα να διαμαρτυρόμαστε απλά, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναγνωρίσουμε ότι επιλέγοντας την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια, η νέα Περιφερειακή Αρχή, πάει κόντρα στις μέχρι τώρα πολιτικάντικες πρακτικές του παρελθόντος.

Προφανώς και δεν πρόκειται ο Μπακογιάννης να αφήσει εκτός σχεδιασμού κάποιο σημαντικό έργο στην Περιφέρεια Στερεάς. Δεν συμφέρει κανέναν και πάνω απ΄όλα τον ίδιο.





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB