• Εκτύπωση

Για ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΘΕ - Ε65 καλεί το ΤΕΕ το Υπουργείο


Σε συνάντηση στη Λαμία, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το Τεχνικό Επιμελητήριο για την από κοινού επίλυση τεσσάρων καυτών θεμάτων της περιοχής:
  1. ΔΙΟΔΙΑ
  2. ΕΡΓΑ ΠΑΘΕ (Παράκαμψη Στυλίδας-Είσοδος Λαμίας)
  3. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΤΕΛΕΙΩΝ ΠΑΘΕ
  4. Ε65
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Απόστολος Καραναστάσης στην ηγεσία του Υπουργείου:

ΘΕΜΑ: «∆ΙΟ∆ΙΑ – ΠΑΘΕ – Ε65»

Α. ∆ΙΟ∆ΙΑ

Η λειτουργία νέων διοδίων στον ΠΑΘΕ θα πρέπει να ξεκινήσει εφ’ όσον έχει εξασφαλιστεί η ολοκληρωµένη λειτουργία των παράπλευρων οδών µε σωστά γεωµετρικά χαρακτηριστικά.
Η πρόθεση του Υπουργείου για τη λειτουργία των διοδίων Αγ. Τριάδας χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικής διέλευσης άνευ καταβολής του αντιτίµου των διοδίων, θα δηµιουργήσει δικαιολογηµένα αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.
Η συντήρηση των παράπλευρων οδών θα πρέπει να γίνεται από ∆ηµόσια Υπηρεσία (π.χ. Ε.Υ.∆.Ε./Συντήρηση Αυτοκινητόδροµων) και όχι από τον παραχωρησιούχο.
Χρήζει επίσης άµεσης αντιµετώπισης το πρόβληµα που δηµιουργήθηκε µετά τη λειτουργία των διοδίων της Υλίκης, όπου ο οδικός άξονας Θήβας-Λιβαδειάς επιβαρύνεται υπέρµετρα τα σαββατοκύριακα από τους εκδροµείς,
που επισκέπτονται την Αράχωβα και το Χιονοδροµικό Κέντρο του Παρνασσού, ο οποίος επιλέγεται ως εναλλακτική διαδροµή.

Β. ΕΡΓΑ ΠΑΘΕ (Παράκαµψη Στυλίδας και είσοδος Λαµίας)

Το Υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άµεση έναρξη εργασιών στα τµήµατα του αυτοκινητόδροµου, µε στόχο την αποπεράτωση αυτών σε εύλογο χρονικό διάστηµα, δεδοµένου ότι η σηµερινή εικόνα της εγκατάλειψης δεν είναι κολακευτική για την ηγεσία του Υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων.

Γ. ∆ΙΟΡΘΩΣΗ ΑΤΕΛΕΙΩΝ ΠΑΘΕ
Το τµήµα του ΠΑΘΕ που έχει δοθεί στην κυκλοφορία (ιδιαίτερα στο τµήµα Θερµοπύλες – Αγ. Κωνσταντίνου), χρήζει άµεσων παρεµβάσεων για την διόρθωση ατελειών (π.χ. Συναρµογές σε υφιστάµενα τεχνικά, στενώµατα
γεφυρών, έρεισµα, κ.λπ) καθώς και η ολοκλήρωση του κλειστού αυτοκινητόδροµου σε όλο το µήκος µε στόχο την οδική ασφάλεια. Κρίνεται επίσης αναγκαία η βελτίωση του κόµβου Αταλάντης.

∆. Ε65
Είναι γνωστό ότι η κατασκευή του Αυτοκινητόδροµου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), έχει δηµιουργήσει τεράστια προβλήµατα στην περιοχή, και ειδικότερα:
α) δεν έχουν προβλεφθεί παράπλευροι δρόµοι για την εξυπηρέτηση των καλλιεργούµενων εκτάσεων,
β) δεν υπάρχει µέριµνα για την επικοινωνία των περιοχών Καλυβίων και Σταυρού µε τις ιδιοκτησίες νότια του Ε65 και
γ) υπάρχουν προβλήµατα αντιπληµµυρικής θωράκισης της περιοχής (π.χ Βαϊνόρεµα).
Για τους λόγους αυτούς καλούµε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων όπως καθορίσει συνάντηση στη Λαµία για την από κοινού επίλυση των παραπάνω θεµάτων.

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Καραναστάσης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB