• Εκτύπωση

Βροντερό ΟΧΙ από ΕΛΜΕ στις συγχωνεύσεις σχολείων



Κάλεσμα των Προέδρων των ΕΛΜΕ Στερεάς σε γονείς και μαθητές για κοινό αγώνα στις εν κρυπτώ διαδικασίες, που προωθεί το Υπουργείο...

Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας) στις «συγχωνεύσεις» των σχολείων, κάνοντας λόγο για κλείσιμο ουσιαστικά των σχολικών μονάδων και παίρνουν πρωτοβουλία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των Συλλόγων Γονέων και Μαθητικών Συμβουλίων, δηλώνοντας θορυβημένοι και ανήσυχοι από τις εν κρυπτώ διαδικασίες που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών.
Οι 5 Πρόεδροι συναντήθηκαν στη Λειβαδιά, αντάλλαξαν απόψεις και διαπίστωσαν την αναγκαιότητα να συντονίσουν τη δράση τους σε επίπεδο Περιφέρειας μια και μια σειρά σοβαρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση θα αποφασίζεται πλέον εκεί.

Διαβάστε τι γράφουν μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου, που εξέδωσαν:

Συγκεκριμένα, συζήτησαν αναλυτικά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Εξέφρασαν ρητά την άποψη ότι πίσω από τον εύηχο τίτλο «συγχωνεύσεις», μιλάμε για το ουσιαστικό κλείσιμο σχολικών μονάδων, που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και για παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους που αφορούν, τόσο τους μαθητές, όσο και την ευρύτερη κοινωνία.

Θεωρούν πως το Υπουργείο Παιδείας στην προσπάθεια αυτή, δεν κινείται με γνώμονα στο συμφέρον της κοινωνίας και του δημοσίου σχολείου, αλλά στη λογική του «φθηνού» σχολείου και στοχεύει: στην αύξηση του αριθμού μαθητών στο τμήμα, την απώλεια οργανικών θέσεων και στην προώθηση της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας, δηλαδή στο άνοιγμα του σχολείου στην αγορά.

Αποφάσισαν, τέλος να πάρουν μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως: Ενημέρωση τόσο των Συλλόγων Γονέων και Μαθητικών Συμβουλίων, όσο και των Καλλικρατικών δήμων ώστε να συμπαραταχθούν μαζί μας και να μην προχωρήσουν σε προτάσεις για συγχωνεύσεις.

Επίσης, αποφάσισαν κοινές Συνεντεύξεις Τύπου και συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια, καθώς και τακτική συνεννόηση ανάμεσα στους Προέδρους των ΕΛΜΕ για συντονισμό στη δράση, σε όποιο ζήτημα της εκπαιδευτικής συγκυρίας προκύπτει.

Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ

 

Δαμιανίδης Χρήστος                     Πρόεδρος ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Πουλιανίτου Ρούλα                       Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ευβοίας

Μαστροκώστας Κωνσταντίνος       Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

Αρμυριώτης Αναστάσιος               Πρόεδρος ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

                     Στάικος Ηλίας                                Πρόεδρος ΕΛΜΕ Φωκίδας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB