• Εκτύπωση

ΤΕΕ προς Ρέππα για την πορεία των 3 μεγάλων έργων



Ενημερωτική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητά το ΤΕΕ
για ΠΑΘΕ (Παράκαμψη Στυλίδας, είσοδος Λαμίας), Ε65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας) και
ΣΓΥΤ (Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων)

Στα τρία μεγάλα κατασκευαστικά έργα, που κατασκευάζονται στην περιοχή μας και έχουν βαλτώσει, αναφέρεται η επιστολή, που έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αποστόλης Καραναστάσης, στον αρμόδιο Υπουργό και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας ενημερωτική συνάντηση για να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν και η πορεία τους.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Κε Υπουργέ, στην περιοχή ευθύνης του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεάς, αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια τρία από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της χώρας μας (ΠΑΘΕ, Ε65, ΣΓΥΤ).

Είναι γνωστό ότι:

Α. τα έργα στον ΠΑΘΕ (Παράκαμψη Στυλίδας, είσοδος Λαμίας) εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν εγκαταλειφθεί από την ανάδοχο εταιρεία, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα του Πέταλου του Μαλιακού να μην έχει ακόμη υλοποιηθεί με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια οδηγών και αυτοκινήτων. Ως να μη φθάνει δε αυτό, το μόνο έργο που προγραμματίζεται στο συγκεκριμένο τμήμα είναι τα διόδια της Αγ. Παρασκευής.

Φυσικά σας είναι γνωστό, ότι στο τμήμα του ΠΑΘΕ που έχει δοθεί στην κυκλοφορία (ιδιαίτερα το τμήμα Ανθήλη – Αγ. Κωνσταντίνος), χρήζει παρεμβάσεων για τη διόρθωση των ατελειών (π.χ. συναρμογές στα υφιστάμενα τεχνικά κ.λ.π) αλλά και εργασίες για τη λειτουργία του ως κλειστός αυτοκινητόδρομος.

Επί πλέον δεν έχει ολοκληρωθεί ο παράδρομος παρ’ ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία τα διόδια της Αγ. Τριάδας.

Β. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ε65

Είναι γνωστό ότι η κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή, και ειδικότερα:

α) δεν έχουν προβλεφθεί παράπλευροι δρόμοι για την εξυπηρέτηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων,

β) δεν υπάρχει μέριμνα για την επικοινωνία των περιοχών Καλυβίων και Σταυρού με τις ιδιοκτησίες νότια του Ε65,

γ) υπάρχουν προβλήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής (π.χ Βαϊνόρεμα),

δ) παρ’ ότι έχει συμφωνηθεί η παρουσίαση των λύσεων, που προτείνονται για το τμήμα αυτό, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, δημιουργώντας εύλογους προβληματισμούς στους καλλιεργητές της περιοχής, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται και απειλούν με διακοπή των εργασιών,

ε) δεν προχωρά η καταβολή των απαλλοτριώσεων.

Γ. ΣΓΥΤ

Η πορεία υλοποίησης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων δυστυχώς έχει τεράστια προβλήματα. Οι ανάδοχοι είτε έχουν εγκαταλείψει το έργο (Όρθρυς), είτε έχουν προβεί σε ειδική πρόσκληση για διακοπή εργασιών (Σήραγγα του Καλλιδρόμου).

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει την εντύπωση της εγκατάλειψης υλοποίησης των έργων, ιδιαίτερα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, όπου η διακοπή εργασιών έχει διογκώσει το ποσοστό ανεργίας της περιοχής, ιδιαίτερα στον τεχνικό κόσμο. Η εικόνα αυτή εγκατάλειψης δεν είναι κολακευτική για την Πολιτεία.

Όλα αυτά τα έργα πραγματοποιούνται σε περιοχή Natura 2000 Σπερχειός Ποταμός – Μαλιακός Κόλπος και κατά τη γνώμη μας, από τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις στο Σπερχειό Ποταμό, πρέπει τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και σχεδιάζονται, να προσαρμοστούν με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Κε Υπουργέ,
η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΣ ζητά τον καθορισμό μιας συνάντησης της πολιτικής και της τεχνικής ηγεσίας του Υπουργείου σας για την ενημέρωση της εξέλιξης των έργων στην περιοχή της Φθιώτιδας, όσο το δυνατόν συντομότερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στη Λαμία.
Πρόθεση του ΤΕΕ είναι να κληθούν και οι Βουλευτές της περιοχής, ο Περιφερειάρχης, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας καθώς και φορείς της περιοχής (Δήμαρχοι των Δήμων στους οποίους είναι σε εξέλιξη τα έργα, Εργατικό Κέντρο, ΕΒΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο).

Ο Πρόεδρος

Απόστολος Καραναστάσης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB