• Εκτύπωση

"Σώστε το Πλατανόδασος Σπερχειού"



Κραυγή αγωνίας από πολίτες που έστειλαν επιστολές σε Δασάρχη, Δήμαρχο και Εισαγγελέα...

Δύο επιστολές και φωτογραφικό υλικό απέστειλε η <<Ομάδα Πολιτών ΠΑΡΟΝΤΕΣ>> σε δασάρχη, Δήμαρχο με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και άλλους φορείς με θέμα την «Προστασία παραποτάμιου πλατανόδασους Σπερχειού».

Η νότια ζώνη της παραποτάμιας περιοχής του Σπερχειού που εκτείνεται από τη γέφυρα Λουτρών Υπάτης μέχρι τη γέφυρα των Κομποτάδων, αποτελεί τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ανυπολόγιστης οικολογικής και οικονομικής αξίας. Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα υποβαθμίζεται συνεχώς και αν δεν ληφθούν κατεπειγόντως, δραστικά μέτρα προστασίας θα χαθεί μια από τις πιο όμορφες περιοχές, στην οποία επιβιώνει ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα παραποτάμια πλατανοδάση.

Στις επιστολές μεταξύ άλλων αναφέρουν:

<<Εμείς, οι υπογράφοντες, εκφράζοντες τη βαθιά ανησυχία μας για το μέλλον της περιοχής αλλά και την οργή μας για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας της, διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε ότι μόνο κατά τον μήνα Φεβρουάριο που μόλις πέρασε και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, σημειώθηκε σωρεία οφθαλμοφανών παράνομων πράξεων, όπως:

- ανελέητο κόψιμο πλατανιών και άλλων δένδρων
- εμπρησμός για την πιθανή μετατροπή δασικής έκτασης σε αγροτική (δελτίο συμβάντων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 8 Φεβρουαρίου 2011)
-παράνομο κυνήγι και εκτεταμένη ρύπανση από χιλιάδες φυσίγγια και σκάγια μολύβδου
- ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών
- αυθαίρετη δημιουργία πίστας μοτοκρός, χωρίς να πέσει στην αντίληψή μας η παραμικρή επέμβαση όσων είναι εντεταλμένοι για την προστασία της, εκτός της Πυροσβεστικής την οποία εμείς καλέσαμε όταν αντιληφθήκαμε τη φωτιά. Για όλα τα παραπάνω υπάρχει σχετικό φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό.>>


Επίσης οι πολίτες εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους  για τη βάναυση προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου το πρόβλημα των σκουπιδιών στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, όπως σας είναι γνωστό, ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου ΦΥΣΗ 2000, και παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να καθαριστούν πραγματικά όλοι οι χώροι που σήμερα αποτελούν εστίες ρύπανσης και απειλούν ανθρώπους και φυσικό οικοσύστημα.

Τέλος, η <<Ομάδα Πολιτών ΠΑΡΟΝΤΕΣ>>(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), δηλώνει ότι τα μέλη της είναι στη διάθεση των αρχών για σχετική συνεννόηση και συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB