• Εκτύπωση

Βοήθεια στο σπίτι:«Είναι ώρα για καθαρές λύσεις»

Tα Σωματεία Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια  στο Σπίτι» Νομών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας – Φωκίδας - Βοιωτίας        

        Τα Σωματείο Εργαζομένων, «Βοήθεια στο Σπίτι» Περιφέρειας Στερεάς , εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους, για τη νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος « Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» .Η νέα δράση αντικαθιστά στην ουσία το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» , προσπαθώντας να διατηρήσει  τις ήδη υπάρχουσες Δομές και κατ΄ επέκταση τους εργαζόμενους, αλλά με  διαφορετικές  Ομάδες – Στόχου, σύμφωνα με την οποία ως ωφελούμενοι του προγράμματος, ορίζονται πια όχι οι  ηλικιωμένοι, αλλά άνεργοι και επαπειλούμενοι από ανεργία, που διατηρούν συγγενική σχέση με τους εξυπηρετούμενους. Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται, μοναχικά, ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ, που αποτελούσαν μέχρι τώρα το βασικό κορμό λειτουργίας του προγράμματος.

 Η παροχή υπηρεσιών  Βοήθειας στο Σπίτι αποτελεί  για αυτές τις κατηγορίες πληθυσμού,  τη βασική υπηρεσία κοινωνικής  φροντίδας, ιδίως σήμερα στη  δύσκολη οικονομική εποχή για  τη χώρα  μας και τους πολίτες  της. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ωφελουμένων από 90.000 θα φθάσει στις 30.000.

 

Με την εφαρμογή των νέων κριτηρίων είναι πολύ δύσκολο  να επιβιώσουν οι υπάρχοντες δομές, με συνέπεια τον περιορισμό και την ενδεχόμενη κατάργησή τους.  

 

Τα  σωματεία έχουν αποφασίσει στάση εργασίας και  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος, στην Πλατεία Ελευθερίας  την Τρίτη 29 Μαρτίου  και ώρα 10 .

 

Οι  κινητοποίησης θα κλιμακωθούν με την  συμμέτοχη των  σωματίων Στερεάς  Ελλάδας στην πανελλαδική  απεργία στις 31 Μαρτίου  και 1η Απριλίου στην Αθήνα, με παραμονή των εργαζομένων καθόλη την διάρκεια του 24ωρου  στο σημείο συγκέντρωσης που θα είναι η Πλατεία Κλαυθμώνος. 

 

«Είναι ώρα για καθαρές λύσεις»



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB