• Εκτύπωση

Φυσικό αέριο στο νοσοκομείο Λαμίας


Το Νοσοκομείο Λαμίας είναι πλέον πλήρως συνδεδεμένο  με το Δίκτυο Φυσικού Αερίου.

Όπως είναι γνωστό, η παροχή φυσικού αερίου υπάρχει από το 2006, η σύμβαση του Νοσοκομείο με την ΔΕΠΑ υφίσταται από το 2007, αλλά ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία. Η παρούσα Διοίκηση, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, προέβη σε επικαιροποίηση της σύμβασης αναφορικά με τις καταναλώσεις, υπογράφοντας νέα, προσαρτώμενη στην ήδη υπάρχουσα, από την 1η Μαρτίου 2011, ήρε γραφειοκρατικής φύσεως προβλήματα που εκώλυαν την ενεργοποίησή της και, παράλληλα, ζήτησε και έλαβε επιχορήγηση 45.000 € από το ΥΥΚΑ, και εν συνεχεία με ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου του Νοσοκομείου και να συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό, το Νοσοκομείο αποκτά ενεργειακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο σε μεγάλο βαθμό και αναμένεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 500.000 € ετησίως!, αποκτά δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών τροφοδότησής του και λειτουργεί πλέον με καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον. Επιπλέον, παρέχεται πλέον η δυνατότητα να λειτουργήσουν τα Μαγειρεία του Ιδρύματος, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική μείωση και στις δαπάνες σίτισης.

Η βούληση της Διοίκησης για πράσινη ενεργειακή αυτονομία με χαμηλό κόστος επεκτείνεται περαιτέρω, καθώς προετοιμάζεται ο φάκελος της συμμετοχή του Νοσοκομείου σε ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την Συμπαραγωγή Ηλεκτρικής και Θερμικής Ενέργειας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ), που αφορά Νοσοκομεία συνδεδεμένα με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η σχετική μελέτη σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Λαμίας και η αίτηση θα κατατεθεί εντός του Ιουνίου για χρηματοδότηση του έργου στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Με τον τρόπο αυτό, μεσομακροπρόθεσμα το Νοσοκομείο θα αποκτήσει μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, ενώ, παράλληλα, θα εξοικονομήσει επιπλέον πόρους, τους οποίους θα διοχετεύσει για κάλυψη λειτουργικών αναγκών ή σε άλλες αναπτυξιακές δράσεις, συμμετέχοντας στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση για περιστολή δαπανών στον δημόσιο τομέα και πράσινη ανάπτυξη.

Οι ενεργειακές ανάγκες του ΓΝ Λαμίας και των Κέντρων Υγείας ευθύνης του δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο από το φυσικό αέριο και την ΣΗΘΥΑ, και για τον λόγο αυτό έχει γίνει πρόβλεψη στο Πρόγραμμα Προμηθειών του 2011, το οποίο εγκρίθηκε σήμερα, για την διενέργεια τακτικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 500.000 €.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΣ





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB