Σήμερα Μια βραδιά για το Κρητικό Τραγούδι με τον Νεκτάριο Χατζιδάκη

Ένα κρητικό Γλέντι με τον νεαρό κρητικό Νεκτάριο Χατζιδάκη, με τραγούδια του Ξυλούρη και όχι μόνο έχει προγραμματίσει ο τόπος τεχνών Χώρα στα Λελέϊκα Υπάτης σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου

Ο Νεκτάριος Χατζιδάκης γεννήθηκε στην Γερμανία από γονείς μετανάστες κρητικούς. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στα πανέμορφα Χανιά της Κρήτης,στο χωριό Δραπανιάς όπου είχε και τα πρώτα μουσικά ακούσματα. Σε μικρή ηλικία μένοντας πλέον μόνιμα στην Αθήνα γνωρίζει τον ΓΙΩΡΓΗ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΜΙΩΤΗ, τον ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ και αργότερα τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΛΑ και έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την Κρητική μουσική και ασχολείται με το λαγούτο.
To 1985 κατατάσσεται στην σχολή Σ.Μ.Υ.Ν του πολεμικού ναυτικού.Υπηρετεί στά υποβρύχια ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ορθοφωνίας και φωνητικής στην τάξη της Νάγιας Γεωργίου.To 1993 παραιτείται από το Π.Ν. για να αφιερωθεί στην Κρητική μουσική. Εργάζεται στα κρητικά μαγαζιά ως λαγουτιέρης και τραγουδιστής, και ταυτόχρονα σπουδάζει στο Εθνικό ωδείο των Αθηνών θεωρητικά και σύγχρονο τραγούδι στην τάξη της Φιλιώς Επιφανίου. To 1999 παίρνει το πτυχίο τραγουδιού ερμηνεύοντας τραγούδια των Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ- Μ.ΘΟΔΩΡΑΚΗ και Γ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους λυράρηδες όπως :
Κ.ΜΟΥΝΤΑΚΗ-Θ.ΣΚΟΡΔΑΛΟ-Ζ.ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗ-Γ.ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ-Μ.ΑΛΕΞΑΚΗ-Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ-Ν.ΑΕΡΑΚΗ-Π.ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ-Γ.ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ-Ν.ΣΚΕΥΑΚΗ-ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ-Γ.ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ-Γ.ΔΑΓΑΛΑΚΗ Μ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ-Δ.ΚΟΥΝΑΛΗ-ΑΣΤΡΙΝΟΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ-Γ.ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ-Μ.ΓΙΑΝΟΥΛΑΚΗ-Γ.ΣΚΟΡΔΑΛΟ- Ζ.ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ-Γ.ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ-Μ.ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗ-Ν.ΚΛΩΣΤΡΑΚΗ-Α.ΛΙΛΙΚΑΚΗ την ΤΑΣΟΥΛΑ κ. α

Το 1991 συμμετέχουν με τον Μ.Πυροβολακη στο δεύτερο φεστιβάλ κρητικής μουσικής πού γίνετε στην Αθήνα με δυο νέα τούς τραγούδια (το Δάκρυ μου και το Στερνή μου αγάπη.)Το 1994 εκπροσωπούν την χώρα μας στο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής που γίνετε στην Ιαπωνία αποσπώντας θετικές κριτικές.
Το 1999 ο Νεκτάριος Χατζιδάκης δημιουργεί το δικό του μουσικό σχήμα με λυράρη τον Π.ΓΚΟΤΣΗ ,παρουσιάζοντας την δουλειά του στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί και έχει τραγουδήσει σε συναυλίες :
Με τον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΟΣΧΟ.
Με τους Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ -Ν. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ στην παράσταση στο Ηρώδειο.
Με τους ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΡΤΟ-ΤΑΚΗ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ (σε φεστιβάλ για την εποχή).
Με την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗ σε συναυλία στο Σύνταγμα.
Με τον ΜΑΝΟ ΜΟΥΝΤΑΚΗ στον Ερωτόκριτο.
Με την ορχήστρα του δευτέρου προγράμματος τηςΕΡΤστην παράσταση Ερωτόκριτος.
Με τον μουσικοσυνθέτη Κ. ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗ.
Με τον μουσικοσυνθέτη Γ.ΚΟΥΜΠΑΝΑΚΗ.
Με την C.I.O.F.F σε συναυλίες στο εξωτερικό.
Με το Κέντρο Κρητικού Πολιτισμού και την UNESCO.
Με την Παγκρητια Ένωση.
Με τον χορευτικό όμιλο Κουρήτες σε εμφανίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Με το Λύκειο Ελληνίδων στο Ηρώδειο αλλά και σε άλλες παραστάσεις.
Με το θέατρο της Δοράς Στράτου.
Με την Ένωση γυναικών Κρήτης της Αθήνας σε συναυλία για τον εθελοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 αλλά και σε άλλες παραστάσεις.
Με την Ορθόδοξος ακαδημία Κρήτης σε συναυλία το 2001 αλλά και σε παγκόσμια συνέδρια από το 1999 μέχρι και σήμερα.
Με την ένωση Κρητών επιστημόνων της Αθήνας.
Με πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα δήμων.
Με πολλά σωματεία και χορευτικά συγκροτήματα των Κρητών στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο εξωτερικό, 1998 Ουκρανία, Ρουμανία, 1991-2000-2001 Αμερική, 1995-1996-2001 Καναδάς,1994 Ιαπωνία, 2005 Γερμανία.
Στην δισκογραφία συμμετέχει: στον δίσκο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΄΄ΕΝΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΑΧ΄΄, στον δίσκο του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ ΄΄ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ΄΄ στον δίσκο του Μ. ΜΟΥΝΤΑΚΗ ΄΄ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ΄΄ ενώ κυκλοφορεί η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο ‘O ΕΡΩΤΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ’ στην οποία παίζουν λύρα, ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Παραδίδει μαθήματα σε συλλόγους και είναι ταγμένος σε έναν σκοπό, να κρατήσει και να διαφυλάξει ανέπαφες τις αξίες, τα ήθη και τον πολιτισμό της κρητικής μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 2231051075. Παρασκευή 29 Απριλίου στο τόπο τεχνών Χώρα στα Λελέϊκα Υπάτης.

http://youtu.be/XWT4nONwZew


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2018 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB