• Εκτύπωση

Σαν σήμερα: 5 νεκροί, 14 τραυματίες στα Καμένα Βούρλα...



Από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα παραμονή πρωτομαγιάς 12 χρόνια πριν


Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο από τους συναδέλφους τους, όπως κάθε χρόνο, 12 χρόνια τώρα.

Το χρονικό της τραγωδίας
Παραμονή Πρωτομαγιάς 30 Απριλίου 1999. Οι άνδρες της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.Λίγα λεπτά μετά ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά.
Από την Π.Υ Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου φτάνουν στο τόπο του συμβάντος οι 3 αδικοχαμένοι πυροσβέστες.
Ο αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος, ο πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και ο πυροσβέστης Νίκος Νικολάου.
Πριν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες γίνεται το μοιραίο. Μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο.
Νεκροί είναι οι 3 πυροσβέστες, ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και ο οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς.
Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα και ευτυχώς από τις φωνές και τα παρακάλια του οδηγού που φώναζε ότι θα εκραγεί το προπάνιο οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον κόσμο, αλλιώς θα θρηνούσαμε δεκάδες θύματα.
Ο 39χρονος οδηγός αν και βρισκόταν αρκετά μακρυά χτυπήθηκε από κομμάτι λαμαρίνας στο κεφάλι και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο οδηγός του βαν που ήταν κοντά στο σημείο εξαϋλώθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ.
Τα κομμάτια του βυτιοφόρου έφυγαν σαν τορπίλες και έπεσαν στα σπίτια και τα χωράφια. Το μεγαλύτερο από αυτά κατέστρεψε την στέγη ενός δυόροφου σπιτιού 200 μέτρα μακρυά, ενώ κομμάτια βρέθηκαν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

(φωτο "Ημερα")



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB