• Εκτύπωση

Σκηνές φαρ-ουέστ από Αχλάδι μέχρι Λαμία


- Αθίγγανοι τραυμάτισαν αστυνομικό στο Αχλάδι Στυλίδας
- Προηγήθηκε άγριο επεισόδιο με τους κατοίκους, ακολούθησε καταδίωξη και συλλήψεις...
- <<Τρομάζω στη σκέψη για το τι μπορεί να επακολουθήσει>> λέει στο LamiaReport ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος
- Με τις καραμπίνες στα χέρια οι κάτοικοι περιφρουρούν το χωριό

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9.00΄το βράδυ, όταν κάτοικοι του Αχλαδίου διαπληκτίστηκαν με αθίγγανους που είχαν κατασκηνώσει στο χωριό.
Ο διαπληκτισμός δεν άργησε να γίνει συμπλοκή και κλήθηκε η αστυνομία. Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι αθίγγανοι όχι μόνο ήταν προκλητικοί, αλλά τους πετούσαν πέτρες, ξύλα, σπασμένα μπουκάλια, καρέκλες, ενώ απειλούσαν ότι θα βγάλουν τις καραμπίνες.

Από το Α.Τ. Στυλίδας έφθασε ένας αστυνομικός με το περιπολικό, ενώ έτρεξε να τον βοηθήσει και ένας συνάδελφός του, που ήταν εκεί εκτός υπηρεσίας. Αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τους αθίγγανους οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.
Ακολούθησε πραγματική μάχη μεταξύ κατοίκων, αστυνομικών και αθιγγάνων. Μάλιστα οι αθίγγανοι χτύπησαν στο κεφάλι και στην πλάτη, με καδρόνι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κ.Υ. Στυλίδας για ράμματα.

Ο άλλος αστυνομικός πυροβολούσε στον αέρα για να προστατέψει τον εαυτό του και τους κατοίκους από το μένος των αθιγγάνων.

Στη συνέχεια οι αθίγγανοι επιβιβάστηκαν στα 5 αγροτικά αυτοκίνητά τους και κινήθηκαν προς Λαμία. Στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας είχε ήδη σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό τους. Από το Αχλάδι μέχρι και τη Λαμία ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη. Στις Ράχες, στη Στυλίδα, στην Αγία Παρασκευή και αλλού, οι κάτοικοι έβλεπαν τα περιπολικά με φάρους και σειρήνες και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Τελικά τα 5 αγροτικά κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα 3 από αυτά στη Ροδίτσα και να συλλάβουν τους 3 αθίγγανους που επέβαιναν σε αυτά.

Ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος από την πρώτη στιγμή κατέφθασε στο Αχλάδι για να βρεθεί στο πλευρό των ανάστατων κατοίκων, που του δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.
<<Τρομάζω στη σκέψη για το τι μπορεί να επακολουθήσει, λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης, όταν κάθε μορφής εγκληματικότητα έχει φτάσει σε οριακά σημεία. Οι λιγοστοί αστυνομικοί υπερβάλλουν εαυτούς,αλλά δεν αρκούν...>> είπε στο LamiaReport ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας επισκέφθηκε τον τραυματία αστυνομικό, που είχε μεταβεί στο αστυνομικό μέγαρο για κατάθεση, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Αστυνομικό Διευθυντή, έτσι ώστε να σταλεί ομάδα περιφρούρησης στο χωριό με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας.

Διαβάστε επίσης:

Οι λουόμενοι, τα καρπούζια και...το χρηματοκιβώτιο!


Τι έκρυβε το χρηματοκιβώτιο στο αγροτικό με τα καρπούζια?


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB