• Εκτύπωση

Πύρινος εφιάλτης χθες βράδυ στη Λαμία (φώτο)


- Μάχη με τις φλόγες που "έγλειψαν" τα σπίτια στην Αγία Παρασκευή
- Για εμπρησμό μιλάνε οι κάτοικοι
-Με τη μάνικα και ο Απόστολος Γκλέτσος

Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ακριβώς πάνω από το χωριό στις 22.15΄και πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Το μέτωπο της φωτιάς επεκτάθηκε μέχρι τη Μεγάλη Βρύση και κυριολεκτικά δημιούργησε ένα πύρινο στεφάνι, που ήταν ορατό από μεγάλη απόσταση.

Οι φλόγες έγλειψαν τα σπίτια στην άκρη του χωριού, όπου οι κάτοικοι με τα λάστιχα, τους κουβάδες και τα κλαριά,  έδωσαν μάχη μαζί με τους πυροσβέστες για να δαμάσουν τις φλόγες.

Κολώνες από το δίκτυο της ΔΕΗ στα βόρεια του χωριού τυλίχθηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης και διακοπή νερού, ενώ οχήματα και υδροφόρες έτρεχαν και κουβαλούσαν νερό για τα πυροσβεστικά.

Με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. Με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. Λαμίας Νίκο Λαθύρη,  50 άνδρες με 17 πυροσβεστικά οχήματα και 3 πεζοπόρα με 30 άνδρες ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά.

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση του Δήμου, που με υδροφόρες, γκρέιντερ και άλλα μηχανήματα συνέβαλαν σημαντικά στο να αναχαιτίσουν την πύρινη λαίλαπα, που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, βοηθούμενη από τον δυνατό άνεμο.

Στην όλη επιχείρηση συμμετείχε και η αστυνομία. Οι αστυνομικοί Υποδιευθυντές Κώστας Νικολάου και Γρηγόρης Τσιμιτσέλης ήταν παρόντες, με αρκετή δύναμη, για να διευκολύνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.
 
Στο σημείο έσπευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος και ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με τους αντιδημάρχους Δημήτρη Μαντζάνα και Πάνο Ευαγγελίου.

Από τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί, βοηθώντας στην κατάσβεση, ήταν ο  Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, που μαζί με τους κατοίκους έδωσε πραγματική μάχη με τις φλόγες, όπως είπαν στο LamiaReport.

Οι κάτοικοι επίσης,  κάνουν λόγο για καθαρό εμπρησμό και ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν να γλυτώσουν τα σπίτια τους από τη φωτιά.

Η πυρκαγιά είναι πλέον υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν αρκετές δυνάμεις της πυροσβεστικής, για το φόβο τυχόν αναζωπύρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στη Λαμία (φώτο)


(Ο Απόστολος Γκλέτσος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους για να βοηθήσει)




































 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB