• Εκτύπωση

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι για τα απόνερα στον Μαλιακό



Ραντεβού σήμερα το πρωί στο Αχλάδι...

Κινδυνεύουν λουόμενοι, καταστήματα, καΐκια, βάρκες και σκάφη. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και καταγγελίες οι αρχές δεν παίρνουν μέτρα. Οι κάτοικοι και οι φορείς είναι πλέον αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά.
<<Αυτή η "ιστορία" με τις μεγάλες ταχύτητες και τα απόνερα των επιβατηγών πλοίων της γραμμής Αγίου Κωνσταντίνου - Σποράδων, πρέπει να τελειώνει. Κινδυνεύει κόσμος δεν το καταλαβαίνουν ???>>, δήλωσε στο LamiaReport, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, και σήμερα το πρωί θα είναι εκεί για να αποφασίσουν όλοι μαζί , κάτοικοι και φορείς τις επόμενες κινήσεις....

Διαβάστε την ανακοίνωση-πρόσκληση για την ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει αύριο το πρωί στο Αχλάδι.

<<Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται δραματική αύξηση των δρομολογίων των επιβατηγών πλοίων της γραμμής Αγίου Κωνστανίνου - Σποράδων. Παράλληλα όμως παρατηρείται και αύξηση της ταχύτητας διέλευσής τους. Λόγω της μικρής απόστασης διέλευσης από την ακτογραμμή και λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας απόνερων δημιουργούνται κατά μήκος της παραλίας εξαιρετικά επικίνδυνες και δυσάρεστες καταστάσεις για τους λουόμενους, τον εξοπλισμό των καταστημάτων, τα επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά σκάφη.

Εδώ και καιρό υπάρχει συνεχής παρέμβαση των τοπικών αρχών, των επαγγελματιών, των αλιέων αλλά και απλών πολιτών που με συνεχής καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές (λιμεναρχείο, Υπουργείο Ναυτιλίας κτλ.) προσπαθούν να πιέσουν για την εύρεση λύσης για την αποφυγή αυτών των επικίνδυνων φαινομένων.

Παρά την σοβαρότητα του θέματος αφού τίθεται θέμα καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, θέμα απειλής της ζωής και θέμα διαφυγόντων κερδών των παράκτιων επιχειρήσεων οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν κανένα μέτρο.

Για όλα τα παραπάνω και επειδή η ανάγκη εύρεσης λύσης είναι επιτακτική, το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 9:00 π.μ. στην Ταβέρνα «Ο ΚΑΒΟΣ» στο Αχλάδι, παρουσία του Δημάρχου κου Απόστολου Γκλέτσου, Δημοτικών συμβούλων, Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων της παράκτιας ζώνης του Δήμου Στυλίδας, των συλλόγων Αλιέων της περιοχής, και κατοίκων, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα ώστε να βρεθεί τρόπος πίεσης των αρμοδίων αρχών προς την εύρεση άμεσης λύσης.

Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων μας.>>

Η φωτογραφία είναι από χθες το μεσημέρι στις Ράχες. Τα απόνερα του πλοίου βγήκαν μέχρι τον χώρο που έπιναν καφέ οι λουόμενοι και όπως μας είπε ο επαγγελματίας είναι χώρος για τον οποίο πληρώνει ενοίκιο στον δήμο. Οι πελάτες σηκώθηκαν και έφυγαν είπε χαρακτηριστικά.



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB