• Εκτύπωση

Πανσέληνος σήμερα στο Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης με την Άννα Μαρία Κάλφα


 
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανοίγει και φέτος τη νύχτα της πανσέληνου του Αυγούστου επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα για τη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά, μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον των μνημείων και τη μοναδική ατμόσφαιρα της αυγουστιάτικης πανσέληνου.

Στο πλαίσιο του θεσμού αυτού, διοργανώνεται μια μουσική βραδιά με τίτλο «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες» στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας στην Υπάτη. Πρόκειται για μία παράσταση όπου θα ακουστούν τραγούδια για το φεγγάρι και την πανσέληνο που θα ερμηνεύσει η Άννα Μαρία Κάλφα, με τη συνοδεία τετραμελούς ορχήστρας.

Η Άννα Μαρία Κάλφα αποτελεί μια σταθερά ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού πενταγράμμου με ευδόκιμη πορεία στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας. Γεννήθηκε στο Αμβούργο και μεγάλωσε στο Βόλο. Το 1991, ξεκινά παραγωγές ραδιοφωνικών εκπομπών και έχει τη μουσική επιμέλεια Δημοσιογραφικής ζώνης. Το τραγούδι προκύπτει ξαφνικά στη ζωή της… και γίνεται επάγγελμα. Παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού και εμφανίζεται σε χώρους του Βόλου με προγράμματα έντεχνου και λαϊκού ρεπερτορίου. Το 1998 κατεβαίνει στην Αθήνα. Από τότε ακολουθούν αξιόλογες συνεργασίες με: τη Βίκυ Μοσχολιού, το Θανάση Πολυκανδριώτη, τη Γλυκερία, το Μίμη Πλέσσα, τη Ζωή Τηγανούρια, το Μιχάλη Δημητριάδη, την Αθηναϊκή Κομπανία, το Γιάννη Νικολάου (πρώην Λαθρεπιβάτη), τον Κώστα Μάντζιο, τον Ηλία Κλωναρίδη, το Γεράσιμο. Ανδρεάτο και άλλους επώνυμους καλλιτέχνες. Έχει πάρει μέρος σε αφιερώματα συνθετών, που έχει διοργανώσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Παρακολούθησε με επιτυχία εξαετή κύκλο μαθημάτων σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο. Το φετινό καλοκαίρι εμφανίζεται πλάι στο Λάκη Χαλκιά, σε συναυλίες ανά την Ελλάδα (http://www.annamariakalfa.blogspot.com).

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση συνοδεύεται από τους ταλαντούχους μουσικούς: Σταύρο Κεκέ στο μπουζούκι, Γιώργο Τσοκάνη στο πιάνο, Νίκο Γύρα στην κιθάρα & Αντρέα Νικόλη στο τύμπανα-κρουστά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο Υπάτης, στο τέρμα του κεντρικού δρόμου του οικισμού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310 98079 (Μουσείο)
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB