• Εκτύπωση

Λαμία: Ο γυμναστής που διδάσκει εθελοντισμό...



Γιώργος Γκέκας: <<Έχω ένα όραμα γι αυτή τη πόλη........>>

Είναι γυμναστής και υπηρετεί στη Πρωτ/θμια Εκπαίδευση στη Λαμία. Τον συναντήσαμε να καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο του Χαλκιοπούλειου. Ο ίδιος αρχικά δεν θέλησε να μας μιλήσει, αλλά ένας συνάδελφός του Γυμναστής μας είπε: <<Τον Γιώργο έπρεπε να τον στέλνουν σε όλα τα σχολεία να διδάσκει εθελοντισμό. Ανθρώπους σαν τον Γιώργο πρέπει να βραβεύει και να "εκμεταλλεύεται" ο Δήμος και η σχολική κοινότητα.>>


Ο ίδιος, άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων, μας επέτρεψε τελικά να βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες και μας άνοιξε την καρδιά του:

<<Έχω ένα όραμα γι αυτή τη πόλη........Ο περιβάλλων χώρος του Χαλκιοπούλειου, απέναντι από την Έκθεση , είναι εγκαταλελειμμένος από τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης! Μια έκταση 6 στρεμμάτων, που θα μπορούσε να ήταν παράδεισος, έχει μετατραπεί σε ζούγκλα!!! Πριν λίγες μέρες ,θύμιζε σε όλους, όσους τον επισκέπτονταν ένα χαμένο θησαυρό.......ένα παράδεισο σε μαρασμό....... και τώρα αναγεννιέται από τις στάχτες του!!! Πριν από ενάμισι μήνα, στις 15 Οκτωβρίου ανέλαβα πρωτοβουλία με τη βοήθεια εθελοντών από την Κίνηση Πολιτών στην οποία ανήκω- την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας- συμπολιτών μου καθώς και τη συνδρομή του Δήμου Λαμίας, με σκοπό αυτός ο χώρος ν' αξιοποιηθεί, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες εργασίες(κλάδεμα δέντρων και καθαριότητα).

Η Λαμία, μια πόλη με πληθυσμό πάνω από 80.000 κατοίκους, στερείται ενός πάρκου, που θα εξασφαλίζει στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αθλούνται! Όλα τα σχολεία της πόλης μας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση χώρου, για τη πραγματοποίηση των εκδρομών τους! Το Σχολείο στο οποίο υπηρετώ, επιλέγει για το σκοπό αυτό εγκαταστάσεις 5Χ5 ποδοσφαίρου! όπου τι συμβαίνει......300 και πλέον μαθητές αναζητούν μάταια λίγα τετραγωνικά μέτρα για να παίξουν! Δεν φτάνει μόνο αυτό, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την είσοδο στον ιδιοκτήτη, για να παραχωρηθεί ο χώρος στους μαθητές!


Μένω κοντά στο Χαλκιοπούλειο εδώ και 20 χρόνια περίπου και για ένα διάστημα χρησιμοποιούσα το χώρο αυτό για τις προπονήσεις μου(είμαι αθλητής στίβου), ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισα να σταματήσω. Δεν γινόταν πλέον συντήρηση από την υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας. Μαθαίνω τελευταία ,ότι στην υπηρεσία πρασίνου έχει να προσληφθεί υπάλληλος από το 1994! και πως το προσωπικό έχει μειωθεί σημαντικά. Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών και με τη συνδρομή του Δήμου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Από την επόμενη μέρα, όσοι αγαπάνε αυτή τη πόλη και όσοι ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, πρέπει ν αφιερώσουν 5 λεπτά απ τον ελεύθερο χρόνο τους και να βοηθήσουν! Τις ημέρες που δεν εργάζομαι Σάββατο και Κυριακή από το πρωί ως το βράδυ, ασχολούμαι με τη καθαριότητα αυτού του χώρου και πιστεύω ότι δεν είναι ντροπή ν΄ ασχολείται κάποιος με τα κοινά και μάλιστα με σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας μας, όπως είναι η ποιότητα ζωής!

Οι νέοι σήμερα ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους με δραστηριότητες καταστροφικές για την υγεία και το μέλλον τους.


Αισθάνομαι πραγματική ευτυχία όταν φίλοι και απλοί άνθρωποι που συναντώ καθημερινά με ρωτούν, γιατί κάθομαι μόνος μου και καθαρίζω. Τους εξηγώ, πως έχω ένα όραμα και είμαι αποφασισμένος να το πραγματοποιήσω! Τους λέω ακόμη, ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ! Θέλω να περάσω το μήνυμα στους συμπολίτες μας, ότι ο δημόσιος χώρος είναι προέκταση του ιδιωτικού μας χώρου και αποτελεί καθρέπτη της αγωγής μας. Μέχρι την Άνοιξη ευελπιστώ ο περιβάλλων χώρος του Χαλκιοπούλειου, να έχει γίνει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! Σύντομα, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κίνησης πολιτών κατάσταση με τα ονόματα εθελοντών, που θα ασχολούνται σε ετήσια βάση με τη συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Χαλκιοπούλειου.
Τελειώνοντας αυτή την αναφορά, που έχει ως σκοπό την αναγκαιότητα αυτού του έργου και τη συντόμευση των εργασιών απ όλους τους φορείς, θα παρακαλέσω όσοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά να επικοινωνήσουν μαζί μου. (τηλ.6937318746-wind και 6983391889-watch up και στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε."> ggkekas357@yahoo.gr ).

LR:Δήμαρχε μήπως πρέπει να βοηθήσεις το όραμα να γίνει πραγματικότητα και η πόλη μας καλύτερη?

Δείτε πως καθαρίστηκε ο χώρος




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB