• Εκτύπωση

Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Λαμιέων ο Φιλοζωικός...



Πως κατάφεραν να γίνει η Λαμία για ακόμη μια φορά διεθνώς ρεζίλι με το κυνοκομείο...


Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, υπέγραψε σύμβαση με ειδική ομάδα Γερμανών εθελοντών κτηνιάτρων, για να έρθουν στη Λαμία να φροντίσουν και να στειρώσουν ΔΩΡΕΑΝ τα αδέσποτα της πόλης. Η πρόταση είχε κατατεθεί από τον Φιλοζωικό και είχε γίνει αποδεκτή, αφού το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ο Δήμος τόσα χρόνια αδυνατεί να το λύσει.

Κι΄ ενώ εδώ και καιρό η ομάδα των Γερμανών εθελοντών κτηνιάτρων, ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται στη Λαμία την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, εμείς για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι είμαστε ανίκανοι και απαράδεκτοι, αφού δεν υπήρχε η σχετική άδεια στο χώρο του κυνοκομείου για να γίνουν οι στειρώσεις.

Τις τελευταίες ημέρες ο Φιλοζωικός προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα, αλλά έγινε 'μπαλάκι", μεταξύ των ανευθυνο-υπεύθυνων χωρίς αποτέλεσμα. Φυσικά οι Γερμανοί δεν ήρθαν ποτέ και χάσαμε την ευκαιρία, χωρίς κόστος να στειρώσουμε τα αδέσποτα της πόλης.

Το πρόβλημα αυτό έφερε στην επιφάνεια το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με το κυνοκομείο το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια.

Μέλος του Φιλοζωικού καταγγέλλει ότι ο δήμος εν΄κρυπτώ τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε παρανόμως, σε επεμβάσεις στειρώσεων και σε κτηνιατρικές πράξεις στο χώρο του κυνοκομείου με δικό του συνεργαζόμενο κτηνίατρο από τη Λαμία.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από ένα αδέσποτο που έχει στειρωθεί πρόσφατα και το φωτογράφησε μέλος του Φιλοζωικού.

Το θέμα θα συζητηθεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο και σχετική ερώτηση έχει καταθέσει και ο Παναγιώτης Στασινός. (Διαβάστε εδώ)

(Στην κάτω φώτο διακρίνονται τα ράμματα από την επέμβαση, ενώ υπάρχουν και άλλες φώτο, που δεν μπορούμε να αναρτήσουμε που φαίνονται καθαρά οι τομές)

Διαβάστε την ενημέρωση που έκανε η πρόεδρος του Φιλοζωικού κ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα:

<<Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας απευθύνεται στους Λαμιώτες, μέσω των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι τους εκπροσωπούν.

Θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τον κόσμο για την κατάσταση που υπάρχει στην πόλη, όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα.

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες τηλεφωνημάτων για άρρωστα ή χτηπημένα ζώα και το φαινόμενο να βρίσκονται πεταμμένα στους κάδους των σκουπιδιών νεογέννητα κουτάβια και γατάκια μέσα σε σακούλες απορριμάτων, είναι σχεδον καθημερινό.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων και προς αυτή την κατεύθυνση διαθέτει ένα σημαντικό κονδύλι. Πρόσφατα πήρατε απόφαση για την πληρωμή 21470€ σε κτηνίατρο για την φροντίδα ζώων του Κέντρου Περίθαλψης. Επίσης ένα σημαντικό κονδύλι δόθηκε για τροφές(11000€) και άλλα τόσα για την πληρωμή του υπαλλήλου που εργάζεται εκεί. Επίσης άλλο ένα μεγάλο ποσό για εργασίες στο χώρο δόθηκε σε εργολάβο.

Αφού λοιπόν δύνονται τόσα χρήματα γιατί η κατάσταση της εικόνας των αδέσποτων στην πόλη όχι μόνο δεν βελτειώνεται, αλλά χειροτερεύει; Κάτι που φαίνεται και από τα συνεχή παράπονα των συμπολιτών μας για τον μεγάλο αριθμό τους.

-Ως προς τη συνιστώσα της περίθαλψης(ατύχημα-Αρρώστεια) ο Δήμος παρουσιάζει σχεδον μηδενική δραστηριότητα μιας και μεταφέρονται χωρίς δική του βοήθεια και έξοδα σε ιδιώτες γιατρούς. Αλλά και όταν μεταφέρονται στο Κέντρο περίθαλψης από τους εθελοντές, δεν τυγχάνουν της απαραίτητης περίθαλψης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ζώα που περιμένουν να τους γίνουν επεμβάσεις εδώ και μήνες (σπασίματα κ.λ.π.)

-Ως προς τη συνιστώσα του ελέγχου των γεννήσεων, με σκοπό να μειωθεί ο αριθμός τους, εκεί ο Δήμος κι αν έχει αποδειχθεί ανεπαρκέστατος.Αν δεν αναλάβει ο Σύλλογος να μεταφέρει θηλυκά στον κτηνίατρο ή κάποιοι ελάχιστοι φιλότιμοι φιλόζωοι ιδιώτες να στειρώσουν με δικά τους έξοδα ,δεν θα στειρώσει κανένας.

Και για να μην ισχυριστεί ο Δήμος ότι εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων, ας μας υποδείξει που υπάρχει σχετικό κονδύλι στον προυπολογισμό του.΄Αλλωστε η εικόνα της πόλης μιλάει από μόνη της, όταν αστείρωτα σκυλιά ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα γίνοντας θέαμα στους συμπολίτες μας, και όταν ο μεγάλος αριθμός των εγκαταλελειμένων μικρών αυξάνει συνεχώς.

Αυτή τη στιγμή περίπου 60 θηλυκά, τα οποία καταλαμβάνουν τα κλουβιά εδώ και μήνες, ίσως και έτος, περιμένουν να στειρωθούν στο Κέντρο Περίθαλψης, χρεώνοντας σπάταλα τα ταμεία του δήμου με τη διατροφή τους.

Ο δε κτηνίατρος που ο Δήμος έχει συμβληθεί μαζί του όλο αυτόν τον καιρό, έχει κάνει ελλάχιστες συγκριτικά στειρώσεις και «συμπτωματικά» σε αρσενικά (μήπως επειδή η στείρωση του θηλυκού είναι πιό δύσκολη διαδικασία...) και ας λέει ο νόμος ότι πρωτεραιότητα στις στειρώσεις έχουν τα θηλυκά.

Ο Σύλλογος γνωρίζοντας την όλη κατάσταση και μη ελπίζοντας στην παραμικρή αλλαγή του προαναφερόμενου καθεστώτος, αποφάσισε και κατάφερε με κόπο, να εξασφαλίσει την εθελοντική προσφορά-συνεργασία ξένων κτηνιάτρων με άδεια να εργασθούν στην Ελλάδα και να ανοίξουν, αν θέλουν κτηνιατρείο, όπως και οι έλληνες συνάδελφοί τους, με σκοπό την ομαδική στείρωση των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Ευτυχώς ο Σύλλογος σ αυτή του την προσπάθεια βρήκε για μια από τις ελλάχιστες φορές ,θετική ανταπόκριση από το Δήμο, ο οποίος υπέγραψε σχετική σύμβαση με τους εθελοντές, προκειμένου να έρθουν στην πόλη. Ορίστηκε δε ημερομηνία η 12 Δεκεμβρίου και παραμονή για 5 ημέρες.

Σημειωτέον ότι ο σύλλογος είχε εξασφαλίσει τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία της πόλης και το μόνο έξοδο του Δήμου θα ήταν η διατροφή τους. ΄Ολα τα υπόλοιπα θα αναλάμβαναν οι εθελοντές.

Προκειμένου όμως να γίνουν οι στειρώσεις θα έπρεπε να εξασφαλισθεί κατάλληλα διαμορφωμένος και αδειοδοτημένος χώρος, δηλαδή κτηνιατρείο.

Και ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Δήμος διαβεβαίωνε ότι ο το κτηνιατρείο που στεγάζεται στο Κέντρο περίθαλψης θα είχε άδεια, ξαφνικά την τελευταία εργάσημη ημέρα προ της έλευσης των κτηνιάτρων, με ευθύνη του συμβεβλημένου κτηνιάτρου, ο χώρος δεν αδειοδοτήθηκε με αποτέλεσμα την ακύρωση της επίσκεψης των εθελοντών στη Λαμία, παρά το γεγονός, και αυτό μεγαλώνει τον εξευτελισμό του Δήμου, ότι ήταν ήδη στην Ελλάδα και με εισιτήρια για Λαμία.

Η αιτία της μη έκδοσης άδειας του κτηνιατρείου, ήταν η παραίτηση....ακούστε...ακούστε...μόνο για τις ημέρες που οι εθελοντές θα στείρωναν στην πόλη, του συμβεβλημένου με το Δήμο κτηνιάτρου.΄Εχει κάποιος από σας ξανακούσει τέτοια επιλεκτική παραίτηση με πρωτοβουλία μόνο του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη, ο οποίος εργοδότης μάλιστα την αποδέχεται αφού συνεχίζει τη συνεργασία μαζί του, όταν μάλιστα με την κίνηση αυτή ο κτηνίατρος οδηγεί στην ακύρωση της πρόσκλησης του ίδιου του Δήμου και στο διεθνή εξευτελισμό του.

Μετά από όλα αυτά μήπως η άρνηση αυτή του κτηνιάτρου, ο οποίος επ ευκαιρία σας αναφέρω, ότι σε αντίθεση με κάθε κανόνα ισονομίας και ισοπολιτείας, έχει την αποκλιστική συνεργασία του Δήμου, χωρίς να παίρνει κανείς άλλος κτηνίατρος της πόλης μερίδα από την πίτα, η οποία θα έπρεπε να μοιράζεται εξίσου σε όλους, έχει και οικονομική διάσταση-επιβάρυνση για το Δήμο;

Και ποιά είναι αυτή; Αρκεί να σας πώ ότι χθές στο κυνοκομείο ο συγκεκριμένος κτηνίατρος 1) παρότι για το διάστημα 12-16/12 ήταν...παραιτημένος και 2) παρόλο που ο χώρος με δική του ευθύνη δεν αδειοδοτήθηκε ,χθές έκανε στειρώσεις αρσενικών ζώων βέβαια...(τα καλά και εύκολα...), ενέργεια βέβαια παράνομη και ποινικά κολάσιμη.

Και εδώ ξεκινά η οικονομική διάσταση του θέματος.

Μήπως το κονδύλι των 15000€ που κατά τον πλέον επιεική υπολογισμό θα γλύτωνε ο Δήμος από τις στειρώσεις 150 θηλυκών σκύλων, και δεν του περισσεύουν, τώρα θα τα πληρώσει σε αμοιβές στο συγκεκριμένο κτηνίατρο, ο οποίος και εμπόδισε αυτή την οικονομία αυτών των 15000€;

Θα συνεχίσει ο Δήμος να συνεργάζεται με το συγκεκριμένο προκλητικά συμβεβλημένο κτηνίατρο;

Εμείς θα το δεχόμασταν, αν ο τελευταίος δεχόταν να κάνει δωρεάν τις προαναφερθείσες στειρώσεις, όπως οι ξένοι εθελοντές. Αλλιώς οι Λαμιώτες θα πληρώσουν εξ αιτίας του τουλάχιστον 15000€ ή θα δέχονται ανεξέλεγκτα πλήθη αδέσποτων στην πόλη, αφού δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω συτειρώσεις. >>

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB