• Εκτύπωση

Τι απαντά ο Δήμος στο Φιλοζωικό για τα αδέσποτα...



Μετά από τις τελευταίες καταγγελίες του Φιλοζωικού Συλλόγου και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ο υπεύθυνος του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας, Δημήτρης Μώρης εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου.

 
<<Με αφορμή τις ανακρίβειες και την πρωτοφανή φραστική επίθεση που εξαπέλυσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, θέλουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

1. Ο Δήμος Λαμιέων έχει υπογράψει εργολαβία για την φροντίδα των ζώων αλλά και την συντήρηση του χώρου του καταφυγίου. Σύμβαση η οποία έλυσε το πρόβλημα με το θέμα υπαλλήλου, με χαμηλότερο κόστος από όσο ένας συμβασιούχος ή μόνιμος υπάλληλος. Σε αυτό είχε συμφωνήσει και ο φιλοζωικός σύλλογος.
2. Ο Δήμος, παρέχει πλήρη περίθαλψη στα αδέσποτα. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι πραγματοποιήθηκαν από τον συμβεβλημένο κτηνίατρο στειρώσεις : α) το 2009 σε 22 θηλυκά και 40 αρσενικά, β) το 2010 σε 17 θηλυκά και 38 αρσενικά και γ) το 2011 σε 29 θηλυκά και 16 αρσενικά και παράλληλα στο ίδιο έτος έχει προχωρήσει σε 47 υιοθεσίες.

Πέραν αυτών έχει προχωρήσει σε διάφορες θεραπείες, εκ των οποίων και κάποιες μη απαραίτητες αλλά πολύ δαπανηρές που ο Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας χρέωσε στο Δήμο(θεραπεία για λεισμανίαση, οστεοσυνθέσεις κ.α.)

3. Ο Δήμος Λαμιέων από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε και συμφώνησε με την πρόσκληση των κτηνιάτρων χωρίς σύνορα, δυστυχώς όμως και παρά τις ενέργειες του δεν κατέστη δυνατή η αδειοδότηση του ιατρείου του καταφυγίου για τις 12 Δεκεμβρίου, αρχική ημερομηνία έλευσης τους, αλλά ήταν δυνατή από 19 Δεκεμβρίου και έπειτα και για όποιες ημέρες έρθουν οι εθελοντές κτηνίατροι.

4. Ο Δήμος, για την φροντίδα των αδέσποτων έχει διαθέσει κατά το τρέχον έτος: 11000 ευρώ στην υπεύθυνη του χώρου του καταφυγίου, 25.000 ευρώ για την περίθαλψη και φροντίδα των ζώων, και 13.500 ευρώ σε τροφές.

5. Ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων σκύλων είναι λόγω της εγκατάλειψης ζώων στην πόλη μας από άλλες περιοχές λόγω της λειτουργίας του καταφυγίου. Τα ζώα που ο Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας φέρνει από άλλα σημεία του νομού και τα περιθάλπει και με έξοδα του Δήμου μας που τα πηγαίνουν μετά;

6. Με τους παράνομους χώρους συγκέντρωσης αδέσποτων που υπάρχουν στην Τ.Κ. Κομποτάδων και στην Τ.Κ. Φραντζή τι συμβαίνει; Μήπως ο χώρος στην Τ.Κ. Κομποτάδων ανήκει σε μέλος του Συλλόγου που μάλιστα κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίων των μελών του Συμβουλίου;

Νομίζουμε, ότι με τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι ο Δήμος Λαμιέων, λειτουργεί με συνέπεια και πραγματικό ενδιαφέρον σε ότι αφορά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Λυπούμαστε ειλικρινά για την αψυχολόγητη συμπεριφορά των δύο μελών του Συλλόγου, η οποία ελπίζουμε, ότι δεν εκφράζει και τη θέση όλων των μελών του. >>


Διαβάστε επίσης:

Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Λαμιέων ο Φιλοζωικός...




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB