• Εκτύπωση

Σε κάποιους Δήμους χαρίζουν ιαματικές πηγές...



Γιατί στο Λουτράκι και όχι στην Λαμία κύριοι της κυβέρνησης? Μήπως τελικά δεν θέλουν παρακάλια αλλά "τσαμπουκά"?


Την ίδια ώρα που εμείς παρακαλάμε να μας δώσουν τις Ιαματικές πηγές που παραμένουν αναξιοποίητες, οι υπεύθυνοι φροντίζουν επιλεκτικά να κάνουν τα χατήρια στους ημετέρους.

Έτσι λοιπόν στην Κόρινθο ο πρώην υπουργός και βουλευτής της περιοχής κ. Π. Μπεγλίτης,  "καθάρισε" και ο δήμος Λουτρακίου πήρε την κρατική Ιαματική πηγή και τις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα διοργάνωσαν και ολόκληρη φιέστα, τελετής παράδοσης παραλαβής. Και πολύ καλά έκαναν...Εμείς τι κάνουμε, που τόσα χρόνια τους χαϊδεύουμε και τους παρακαλάμε για να παραχωρήσουν στο Δήμο Λαμιέων τις αντίστοιχες ιαματικές πηγές χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα? Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τακτική και να είμαστε λιγότερο ευγενικοί...Έτσι κι΄αλλιώς όπως έχει αποδειχθεί σε αυτό το τόπο τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και αξιοκρατικά....

Για το ίδιο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Τάκης Συλεούνης καταγγέλει, με  επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ακριβώς αυτή την επιλεκτική παραχώρηση σε βάρος των υπολοίπων δήμων.

Διαβάστε την επιστολή - καταγγελία του κ Συλεούνη:

<<Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Δυστυχώς για πολλοστή φορά, αναδεικνύεται το θέμα των Ιαματικών Πηγών, γιατί ενώ υπάρχει έτοιμο Νομοσχέδιο για τα ιαματικά το οποίο έπρεπε να προχωρήσει προς ψήφιση μετά από Συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, σήμερα το πρωί, κατά την διάρκεια ημερίδας και πριν από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, στην Κόρινθο, ο Βουλευτής Κορινθίας κ.Παν.Μπεγλίτης και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων κ. Δημήτρης Λάμπρου μας ανακοίνωσαν την παραχώρηση της κρατικής Ιαματικής πηγής Λουτρακίου και του κτιρίου των Λουτρών (γυάλινο κτίριο) στον Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, και μάλιστα σε τελετή παράδοσης σήμερα το μεσημέρι με προγραμματισμένη την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, όπου τελικά δε παρέστη, γεγονός που συνιστά αποσπασματική πολιτική για το φλέγον αυτό θέμα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καταγγέλλουμε τον τρόπο άσκησης της Κυβερνητικής πολιτικής, γιατί σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, θα περιμέναμε από την κυβέρνηση τουλάχιστον να δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και να μην επαναλάβει δυσλειτουργίες και προβλήματα του παρελθόντος.

Αντ’ αυτού όμως, με διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στερεί από τις τοπικές κοινωνίες την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτουν και με επιλεκτικές αποδεσμεύσεις Ιαματικών Πηγών διαιωνίζει ένα πρόβλημα στο οποίο έπρεπε να είχε δοθεί ήδη λύση με τη συνολική παραχώρηση των Ιαματικών Πηγών στην Αυτοδιοίκηση ώστε οι Δήμοι να τις εντάξουν στα αναπτυξιακά τους προγράμματα.>>

Με Τιμή
Συλεούνης Δημήτριος
Δημοτικός Σύμβουλος Λαμιέων



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB