• Εκτύπωση

ΣΔΟΕ και Εισαγγελείς στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας...



-"Ύποπτη" διάρρηξη στα γραφεία και έντονο παρασκήνιο
-Θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο?
-Θα ανοίξουν λογαριασμοί ?


Οι απλοί εργαζόμενοι, που καθημερινά πασχίζουν και κινδυνεύουν για το μεροκάματο, απαιτούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, που ερευνά το ΣΔΟΕ και οι Εισαγγελείς για τα σεμινάρια που έχει κάνει το Ε.Κ. και μάλιστα ζητούν να ερευνηθούν όλα τα προγράμματα σε όλες τις περιόδους. <<Δεν είναι δυνατόν να έχουν βουήξει οι νεραντζιές και κανείς να μην βγαίνει να διαψεύσει τα όσα ακούγονται...Εάν είναι αλήθεια να παραιτηθούν όλοι τώρα. Όλο το Δ.Σ. και όλες οι παρατάξεις, αφού κανείς δεν μιλάει... >>, έλεγε χαρακτηριστικά στο LamiaReport, ένας εργαζόμενος, μετά και την "ύποπτη" διάρρηξη στα γραφεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ΣΔΟΕ μετά από εισαγγελική παραγγελία ερευνά τα σεμινάρια που έγιναν την περίοδο 2008-2009. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ε.Κ. για την περίοδο αυτή έκανε σύμβαση με κάποια εταιρεία από Αθήνα, για να εκτελέσει σεμινάρια ύψους 700.000 ευρώ. Στη συνέχεια έκανε άλλη σύμβαση παραχώρησης σε ΚΕΚ της περιοχής.

Τα ερωτήματα πολλά. Γνώριζαν όλα τα μέλη της διοίκησης για τη σύμβαση? Υπάρχουν οι ανάλογες αποφάσεις στα βιβλία πρακτικών, όπως ο νόμος επιβάλλει? Αληθεύουν τα όσα ακούγονται για "μαϊμού" καταρτιζόμενους και "μαϊμού" εκπαιδευτές? Είναι αλήθεια ότι κάποιοι με κάθε τρόπο προσπάθησαν να σταματήσουν αυτόν τον έλεγχο?

Την υπόθεση γνωρίζουν καλά και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Διώτης και ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης και φυσικά ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Θεολογίτης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα θα πάει φυλακή.

Η "ύποπτη" διάρρηξη

Την προηγούμενη Δευτέρα το πρωί, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας έφτασαν κάποιες έγγραφες παραγγελίες από το ΣΔΟΕ για καταθέσεις. Το ίδιο βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία και παραδόξως δεν πείραξαν χρηματοκιβώτιο και Η/Υ, αλλά πήραν βιβλία πρακτικών φακέλους κ.α. Υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, που καθιστούν ύποπτη την συγκεκριμένη διάρρηξη, αλλά επί του παρόντος δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.

Φυσικά η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για όλα τα παραπάνω και μέχρι τότε ισχύει για όλους το τεκμήριο της αθωότητας.

Όμως στην τοπική κοινωνία το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι εργαζόμενοι, που έχουν ψηφίσει κάποιους να τους εκπροσωπούν, θέλουν μια απάντηση. Θέλουν από τους διοικούντες να πράξουν το αυτονόητο. Να βγουν και να διαψεύσουν όλες αυτές τις φήμες...




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB