• Εκτύπωση

Επιτέλους ξύπνησαν για τα Ιαματικά και στη Φθιώτιδα...



Μετά την παραχώρηση των ιαματικών πηγών Λουτρακίου από το κράτος στο Δήμο, κατάλαβαν και στη Φθιώτιδα ότι με τις επιστολές, τα παρακάλια και τα ψηφίσματα στα Δημοτικά Συμβούλια, δεν βγαίνει τίποτα και αποφάσισαν να κινηθούν πιο συντονισμένα και πιο δυναμικά.


Χθες συναντήθηκαν στα Καμένα Βούρλα οι Δήμαρχοι, Μώλου-Αγίου Κων/νου κος Ευγ.Τετριμίδας, Μακρακώμης κος Ευθ.Παπαευθυμίου και Λαμιέων κος Γεωρ.Κοτρωνιάς, οι οποίοι επιτέλους αποφάσισαν να διεκδικήσουν τις ιαματικές πηγές, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν για τους δήμους τους και την Φθιώτιδα μοχλό ανάπτυξης, δίνοντας θέσεις εργασίας και φυσικά πολλά έσοδα στην περιοχή.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν:

«Σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2011 στα Καμένα Βούρλα συναντηθήκαμε οι Δήμαρχοι, Μώλου-Αγίου Κων/νου κος Ευγ.Τετριμίδας, Μακρακώμης κος Ευθ.Παπαευθυμίου και Λαμιέων κος Γεωρ.Κοτρωνιάς, για να εξετάσουμε τα δεδομένα που προκύπτουν από το προσχέδιο του νόμου για τα ιαματικά, σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται παραχώρηση στην αυτοδιοίκηση των ιαματικών πηγών Καμένων Βούρλων, Θερμοπυλών, Υπάτης και Πλατυστόμου.

Οι Δήμαρχοι πιστεύουμε ότι οι ιαματικές πηγές του νομού μας αποτελούν πηγή ζωής και πλούτου για τον τόπο μας, που όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στην ευθύνη και ιδιοκτησία του ΕΟΤ και των ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα), όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκαν αντίθετα έχουν υποβαθμιστεί και αποτελούν ντροπή για την περιοχή μας.

Πιστεύουμε δε ότι η παραχώρηση στους δήμους θα δημιουργήσει συνθήκες καλύτερης λειτουργίας και ανάπτυξης, αφού οι Δήμοι εκφράζουν και υλοποιούν την επιθυμία αλλά και απαίτηση των τοπικών κοινωνιών.

Συναποφασίσαμε τα παρακάτω:

l)Να καλέσουμε σε κοινή σύσκεψη, εντός των εορτών, τους βουλευτές του νομού και τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της ΠΕΔ της οδού Λεωνίδου στη Λαμία, προκειμένου να συζητηθεί η παραχώρηση των ιαματικών πηγών στους Δήμους.

2)Να επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με δεδομένη μάλιστα την παραχώρηση των ιαματικών πηγών Λουτρακίου στον οικείο Δήμο.

3)Να ετοιμάσουμε περιληπτικό φάκελο με τα απαραίτητα στοιχεία και προτάσεις που να στηρίζουν την αξιοποίηση των παραπάνω πηγών από την αυτοδιοίκηση.

4)Να ενημερώσουμε με επιστολή όλους τους παραγωγικούς φορείς για το προς ψήφιση νέο νομοσχέδιο και να ζητήσουμε τις προτάσεις τους σε συνάντηση που θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα
»



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB