Εκδήλωση Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων 4ου Λυκείου (φωτό)


 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στον βιβλιοχώρο Οιωνό η εκδήλωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου λυκείου Λαμίας με θέμα:
"η ψυχολογική στήριξη και ενθάρρυνση των εφήβων, για τις εξετάσεις του λυκείου. ψυχολογική στήριξη στις σχέσεις γονιών και εφήβων".


Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισήγηση από την κ. Μαρία Σκαρλάτου, ψυχολόγο,
η οποία τόνισε μεταξύ άλλων" ότι η εφηβεία είναι μια μεταβατική περίοδος ανάμεσα στην παιδικότητα και στην ενηλικίωση. Κύρια χαρακτηριστικά της εφηβείας είναι οι εξωτερικές- σωματικές αλλαγές και οι εσωτερικές- ψυχικές συγκρούσεις: ο έφηβος αμφισβητεί και απομυθοποιεί τα γονεικά πρότυπα και αρχίζει την προσπάθεια αυτονομίας και ανεξαρτησίας από την οικογένεια. Η τάση αυτή του εφήβου γίνεται αιτία συγκρούσεων και έντασης μέσα στην οικογένεια...."

Σχετικά με το άγχος των εξετάσεων" το άγχος των εξετάσεων περιγράφει συναισθήματα νευρικότητας, ανησυχίας και εμμονής με την εξετάσεις. Τα διανοητικά συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία συγκέντρωσης, ανησυχίας, επικέντρωσης των σκέψεων στις εξετάσεις, στους βαθμούς, στην επιτυχία ή την αποτυχία"


Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς, εκφράστηκαν προβληματισμοί και απαντήθηκαν ερωτήσεις, σχετικά με το πως θα μπορούσαν να χτίσουν μια καλύτερη και πιο υγιή σχέση με τον έφηβο χωρίς υπερπροστασία και χωρίς υπερβολική αυστηρότητα, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό πολύτιμο βοηθό του εφήβου στην πορεία του προς την ενηλικίωση....





 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB