• Εκτύπωση

ΑΝΔΙΑ: "Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών"



Το πρόγραμμα ξεκίνησε - Ενημερωθείτε έγκαιρα και υπεύθυνα - Υποβολή προτάσεων έως 2 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

« ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος:

«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, κ. Καράντζαλης Λουκάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα και ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Φθιώτιδας, κ. Διαμαντάρα Αλέξανδρο, για τη συνεργασία και τη βοήθεια του Επιμελητηρίου στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΑΝ.ΔΙΑ. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, κ. Διαμαντάρας Αλέξανδρος,  απεύθυνε χαιρετισμό και  στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, κ. Τζούφλα Κωνστασταντίνο, ο οποίος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα. Ο κ. Καράντζαλης αφού ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τον κ. Ντάνο Γρηγόριο, Αντιπρόεδρο της ΑΝ.ΔΙΑ- Πρόεδρο της Φθιωτικής Αναπτυξιακής και Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας και τον κ. Ευαγγελίου Πάνο, Αντιδήμαρχο Λαμιέων , έκανε μια σύντομη παρουσίαση του ρόλου της ΑΝ.ΔΙΑ . Στη συνέχεια, ο  Υπεύθυνος του Προγράμματος, κ. Αστρακάς Στυλιανός, παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των εταιρειών χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών, προσβλέποντας στην επίτευξη ποιοτικού μεταφορικού έργου με χαμηλό κόστος, τη προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης εκπομπών ρύπων και τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων, καθώς και στην οδική ασφάλεια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30.000.000,00 € (Δημόσια Δαπάνη).

Το ποσό που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτείται από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου (Στερεά Ελλάδα) που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ Ε(2007) 5332/26-10-2007 απόφαση έγκρισης για κοινοτική ενίσχυση από το ΕΤΠΑ (CC1 GR161UPO001) ανέρχεται σε 4.500.000,0€(Δημόσια Δαπάνη).

Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν από μια πρόταση Υφιστάμενες, Νέες, νεοσύστατες και υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στον ελληνικό χώρο στους τομείς των αμιγώς χερσαίων εμπορευματικών οδικών μεταφορών (διεθνών και μη) και οι οποίες διαθέτουν ή θα αποκτήσουν τον επιλέξιμο κλάδο (ΚΑΔ) του προγράμματος «49.4 Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσίες μετακόμισης».

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από €30.000,00 έως €180.000,00 ευρώ, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ποικίλει  ανάλογα με το καθεστώς και τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης (με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ.1998/2006 De minimis aid και το Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 800/2008 άρθρα 14,19 και 40), από  70% έως 25%.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 20-02-2012 μέχρι τις 20-03-2012 ώρα 24:00 μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis. Οι προτάσεις που δεν έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά δεν θα αξιολογούνται, ενώ κατά την παραλαβή των φακέλων των προτάσεων θα ελέγχεται η τήρηση της υποχρέωσης της ηλεκτρονικής υποβολής. Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε επτά (7) ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε ένα από τους Εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ  ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης, καθώς και στα συνεργαζόμενα Τραπεζικά Ιδρύματα και Αναπτυξιακούς Φορείς.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ  στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.                                      

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της ΑΝ.ΔΙΑ

 Λουκάς Καράντζαλης

 












 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB