• Εκτύπωση

Σχολεία της Ευρώπης στη Λαμία - Δείτε φώτο από εκδήλωση του 3ου ΕΠΑΛ


Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι παραβρέθηκαν στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12-3-2012 στο 3ο ΕΠΑ.ΛΑΜΙΑΣ το Εσπερινό στη Β΄σκηνή του θεάτρου, επ’ ευκαιρία της υποδοχής των εκπαιδευτικών αποστολών της Ρουμανίας, Λιθουανίας, Πορτογαλίας, Φιλανδίας, Τουρκίας και Γερμανίας που συμμετέχουν στο διαπολιτισμικού χαρακτήρα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIOUS.



Στην ομιλία του ο Δ/ντής του σχολείου κ. Καρακώστας Αλέξανδρος αναφέρθηκε στη λαμπρή πορεία του 3ου ΕΠΑ.Λ του Εσπερινού το οποίο πρωτολειτούργησε το σχολικό έτος 1992-93 και παρόλο τις επιτυχίες του δεν είναι αρκετά γνωστό στους πολίτες της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού μας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από το 2000 έως το 2007 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» Σχετικό με την Ανάπτυξη και Εφαρμογή Προγραμμάτων Επίδειξης και Βράβευσης Εκπαιδευτικών Έργων. Κατά τα 7 χρόνια λειτουργίας αυτού του προγράμματος ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών κατασκεύασαν στα εργαστήρια του σχολείου 13 συνολικά έργα σχετικά με εξοικονόμηση ενέργειας και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αποσπώντας 5 βραβεία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 8 πανελλαδικούς επαίνους και 2 πανελλαδικά βραβεία από τους Υπουργούς Παιδείας κ. Πέτρο Ευθυμίου και κυρία Μαριέτα Γιαννάκου.Από το 2009 μέχρι σήμερα το σχολείο συνέχισε με ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικό με εκπαίδευση ενηλίκων, το οποίο ολοκληρώθηκε πέρυσι και με το τελευταίο το “COMENIOUS” που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται φέτος. Μέχρι σήμερα ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 10 ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού αποκομίζοντας ανεκτίμητες εμπειρίες.



Στο καλωσόρισμα των ξένων αποστολών στη χώρα της δημοκρατίας της ειρήνης και της φιλοξενίας ο Δ/ντής ανέφερε ότι η χώρα μας περνάει μια οικονομική κρίση την οποία σύντομα οι Έλληνες θα ανταπεξέλθουν ως φιλότιμοι και σκληρά εργαζόμενοι. Τέλος κάλεσε τους ξένους να υιοθετήσουν το σύνθημα « Είμαστε όλοι Ελληνες, Ρουμάνοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί, Φινλανδοί,Τούρκοι και Λιθουανοί».



Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία στη συνέχεια να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Μουσικού Γυμνασίου Λαμίας, του συγκροτήματος των μουσικών κυρίων Γαλώνη, Νέλλα και Λιάγκα καθώς επίσης του χορευτικού συλλόγου «Ο ΜΩΡΙΑΣ» και στη συνέχεια να γευτούν άπαντες Ελληνικά εδέσματα που παρασκευάστηκαν από τις οικογένειες των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου.





















http://www.youtube.com/watch?v=y4dfUsYe_Mo

http://www.youtube.com/watch?v=gD_aPnnTT9w

Διαβάστε επίσης: Στον Δήμαρχο οι μαθητές και καθηγητές της Ευρώπης που φιλοξενούνται στη Λαμία




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB