• Εκτύπωση

Λαμία:"Αν δεν πληρωθούμε κλείνουμε το νοσοκομείο" - Δείτε βίντεο



Αποκλειστικό: "Μπούκαρε" στο γραφείο του Διοικητή το νοσηλευτικό προσωπικό απαιτώντας τα οφειλόμενα από τα νυχτερινά και τις αργίες...

<<Δεν αντέχουμε άλλο...Το Πάσχα δεν θα λειτουργεί το νοσοκομείο...Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι...Και επιτέλους θέλουμε μια εξήγηση γιατί σε άλλα νοσοκομεία της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο, ενώ εμείς έχουμε πληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο..>>. είπαν μεταξύ άλλων στο LamiaReport, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές, εξοργισμένοι για την άνιση μεταχείριση στο θέμα των εξαιρέσιμων.

Λίγο πριν είχαν βγει στο δρόμο έξω από το νοσοκομείο και έκαναν συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας, ζητώντας και την συμπαράσταση των πολιτών στο δίκαιο αίτημά τους.(Διαβάστε την σχετική είδηση)

Πάρτε μια γεύση από το τι έγινε στο γραφείο του Διοικητή σήμερα:

http://www.youtube.com/watch?v=teD8As0ZXtQ

Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει δίκιο και η διοίκηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσει το αίτημά τους δήλωσε στο LR ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Βασίλης Αγγουράς:

«Οι Νοσηλευτές έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται γιατί παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο για τις υπηρεσίες που προσέφεραν νύχτες και αργίες. Όμως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η Υπουργική Απόφαση του Φεβρουαρίου 2011 κατανομής των πιστώσεων για εξαιρέσιμα και αργίες ύψους 1,05 εκατομμυρίων ευρώ, άλλαξε ξαφνικά καταμεσής του μήνα Οκτωβρίου, με μείωση της αρχικής πίστωσης κατά 300.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε το ΓΝ Λαμίας, καθώς ο Σεπτέμβρης είχε ήδη δουλευτεί και ο Οκτώβρης έβαινε προς το τέλος του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν αναπροσαρμογές των προγραμμάτων υπηρεσίας του νοσηλευτικού προσωπικού. Ο μόνος τρόπος για να πληρωθούν τα οφειλόμενα είναι μέσω των πιστώσεων για νυχτερινά και εξαιρέσιμα του 2012, χρήματα που μόλις τώρα έχουν αρχίσει να πιστώνονται. Ήδη έχουν ενταλματοποιηθεί τα οφειλόμενα του Νοεμβρίου και αναμένουμε την πίστωση των υπολοίπων κονδυλίων για την καταβολή των υπολοίπων μηνών. Σε κάθε περίπτωση το Νοσοκομείο Λαμίας θα απαιτήσει συμπληρωματική πίστωση προκειμένου να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα υπηρεσίας και να μην δημιουργηθούν εκ νέου παρόμοια προβλήματα».


Όπως δήλωσε στο LamiaReport το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας από επικοινωνία που είχαν με συναδέλφους τους σε νοσοκομεία της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας η κατάσταση έχεις ως εξής:

-Στο Νομαρχιακό νοσοκομείο της Λάρισας έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο.
-Στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας έχει υπογραφεί το ένταλμα από τον επίτροπο για τις 13/4 να πληρωθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
-Στη Χαλκίδα έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Νοέμβριο.
-Στο Καρπενήσι μέχρι και τον Νοέμβριο.
-Στη Λιβαδειά έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
-Και στα περισσότερα νοσοκομεία της Αθήνας και της υπόλοιπης χώρας μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το ερώτημα κύριε Υπουργέ και κύριε Διοικητά της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας είναι ξεκάθαρο: Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά..Γιατί αυτή η άνιση και άδικη μεταχείριση?

Υ.Γ. Μήπως κύριε Λοβέρδο και κύριε Τομάρα αν σας πούμε ότι κάποια από τις νοσηλεύτριες, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του παιδιού της γιατί δεν τα έβγαζε πέρα οικονομικά, συγκινηθείτε και δείτε πιο άμεσα το θέμα ή....








Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB