• Εκτύπωση

Χτύπησε 44άρι ο υδράργυρος στη Λαμία



Η θερμότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού η σημερινή...

Νεκρή πόλη η πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, αφού στο κέντρο δεν κυκλοφορεί ψυχή...Όσοι μπόρεσαν έφυγαν για τις κοντινές παραλίες και οι υπόλοιποι στο σπίτι ή στο γραφείο με το κλιματιστικό αγκαλιά.

Στο αυτοκίνητο εν κινήσει, στο κέντρο της πόλης, το θερμόμετρο έδειχνε 44 βαθμούς Κελσίου.

Αναμφίβολα η θερμότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού είναι η σημερινή, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, μικρή κάμψη θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Παρασκευή και το Σάββατο με την μέγιστη να αγγίζει τους 40 βαθμούς.

Ωστόσο, η υποχώρηση αυτή θα είναι πρόσκαιρη αφού την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπεται και πάλι άνοδος της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 41-42 βαθμών.

Ευτυχώς, το μαρτύριο του καύσωνα θα τελειώσει από τη Δευτέρα το απόγευμα αρχής γενομένης από τη δυτική και βόρεια χώρα με την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών, τη στροφή των ανέμων σε ΒΔ και την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Από την Τρίτη και για ένα διάστημα 3-4 ημερών θα κυριαρχήσουν τα μελτέμια και που θα μας δροσίσουν αρκετά.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία στη Φθιώτιδα δε θα ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς. Ωστόσο, από την Πέμπτη και έπειτα η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει προοδευτικά φτάνοντας στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας έως τους 35-36 βαθμούς.

Επισημαίνεται, ότι οι ισχυροί βοριάδες που θα επικρατήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας σε συνδυασμό με την ξηρασία και την παρατεταμένη ζέστη που έχει προηγηθεί, θα διαμορφώσουν άκρως ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση και ταχύτατη εξάπλωση πυρκαγιών το τριήμερο Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη (κυρίως τη Δευτέρα), οπότε καλό θα είναι τις ημέρες αυτές να είμαστε πολύ προσεκτικοί.



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB