Ο Μίκης Θεοδωράκης στη Λαμία - Εγκαίνια "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" του Ευθ. Βαρλάμη-(Φώτο)



"Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας" δια χειρός Βαρλάμη στη Λαμία - Έκθεση
«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Κτίριο Α΄) παρουσία του μεγάλου Μουσουργού κου Μίκη Θεοδωράκη και του Αρχιτέκτονα, Καθηγητή & Ζωγράφου κου Ευθύμιου Βαρλάμη .

Στη εκδήλωση την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης. Στα εγκαίνια της έκθεσης και ο Διευθυντής του Μουσείου της Φραγκφούρτης Γουόκερ Φίσερ, μια μεγάλη προσωπικότητα, που τίμησε έτσι τη σημαντική αυτή έκθεση που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας.




Ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας και ζωγράφος Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης δημιούργησε μία μεγάλη εικαστική συλλογή όπου παρουσιάζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι ένα μοναδικό πολυθέαμα, μία νέα μορφή τέχνης, ένας συνδυασμός της ζωγραφικής με τη μουσική που δίνει την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να νοιώσει τη μαγεία και τη δύναμη του έργου του μεγάλου μας συνθέτη.



Ο Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης με το έργο του αυτό τιμά τον μεγάλο Έλληνα Παγκόσμιο δημιουργό, τον Μίκη Θεοδωράκη που αφιέρωσε τη ζωή του στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τον σύγχρονο Έλληνα της εποχής μας, μάρτυρα του 20ου αιώνα, που καταφέρνει να μεταφέρει με τη μουσική του, την αρμονία των συμπαντικών δυνάμεων στον τόπο μας, όπου ευδοκιμεί η ζωή και η ευτυχία της αγάπης.

Η δημιουργική αυτή σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Ευθύμιο Βαρλάμη δίνει ένα μήνυμα ελπίδας από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο γι’ αυτούς που αισθάνονται και σέβονται τη ζωή και τις αξίες της.

Είναι η τέχνη που δυναμώνει την ελπίδα των καταπιεσμένων, είναι η τέχνη του μυστηρίου της αγάπης, είναι η τέχνη της ελπίδας σαν αντίδοτο στις σκοτεινές δυνάμεις που υποβιβάζουν τον άνθρωπο σε στατιστική μονάδα της χρηματικής βιομηχανίας, είναι η τέχνη ενάντια στην περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.




Η Έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.


































Χώρος Έκθεσης: Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Κτίριο Α΄) 

Διάρκεια : ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ– ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
 

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα –Παρασκευή 18:00- 21:30

Σάββατο, Κυριακή & Αργίες 11:00- 14:00 & 18:00 - 21:30




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB