Συνεχίζονται οι Διαδρομές Τέχνης στην Πινακοθήκη - Φωτό

 
 
«Μεγάλα» έργα «μεγάλων» καλλιτεχνών έχει την ευκαιρία για τον μήνα Οκτώβρη και Νοέμβριο να δει το κοινό της Λαμίας, με δύο εκθέσεις που φιλοξενούνται στη πόλη μας. Η έκθεση του Βαρλάμη που ξεκινά στο Α κτίριο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, και οι Διαδρομές Τέχνης της Καπλανών 5 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.


Παρουσίαση: Γιώργος Παπασταμούλος
Φωτογραφίες: Άκης Λούκας

35 καλλιτέχνες συμμετέχουν με έργα τους στις Διαδρομές Τέχνης στην Πινακοθήκη Λαμίας, διαφορετικών εποχών, αλλά και διαφορετικών τεχνοτροπικών στυλ, - από τους καλλιτέχνες της Αφαίρεσης, με αναζητήσεις σχετικές με το Φως και το Χρώμα, έως καλλιτέχνες του Ρεαλισμού και της αναπαραστατικής Τέχνης, πίνακες ζωγραφικής σε σχέσεις φωτός – σκιάς.


 
Οι Διαδρομές Τέχνης, σε υποδέχονται με το έργο του Δημήτρη Κρέτση εγείροντας τη συγκινησιακή διάθεση κι αφομοιώνοντας το θεατή σε μια καθολική εμπειρία...Μια εμπειρία πλουραλισμού των αισθήσεων και συναισθημάτων, καθώς σιγά σιγά βλέπεις τα έργα της έκθεσης! (ακολουθεί το έργο)


Εμμονικές σκιές, σκοτεινές, απρόσωπες, μυστηριακές, αποδοσμένες με τολμηρές βραχύνσεις ψιλόλιγνες, παρατηρεί κανείς στα έργα του Πατρασκίδη, μαθητή του Μόραλη και σήμερα ένας από τους αναγνωρισμένους καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. (ακολουθεί το έργο)


Πολλά έργα με κέντρο τον άνθρωπο, με αναφορά στον ουμανισμό, και αυτοβιογραφικά (Με τα γυαλιά του Μπότσογλου – Ακόμη ένας μαθητής του Μόραλη, που εντυπωσιάζει ο τρόπος που χρησιμοποιεί το χρώμα, κάπως έτσι εξωτερικεύει τα συναισθήματά του ο καλλιτέχνης). (ακολουθεί το έργο)



Ο νεαρός ηλικιακά, Δημήτρης Αναστασίου δίνοντας έντονα βιωματικά, μια εξαιρετικά ώριμη, δουλειά, με την κοπέλα να κοιτά τον εαυτό της στο καθρέφτη και κάποιος περαστικός να την κοιτά από το παράθυρο, καθώς και δύο νεαροί στο διαμέρισμά τους, έχοντας στη μέση τον σκύλο τους, ένας πίνακας που αξίζει να προσέξετε την τεχνική στο δάπεδο του διαμερίσματος! Με πολύ εντυπωσιακή ρεαλιστική απόδοση!

Όλα αυτά τα δομικά στοιχεία να λειτουργούν παραπληρωματικά, καλώντας το θεατή να συμμετάσχει ενεργά σε μια μυσταγωγική τελετουργία -όπως αυτή υπογραμμίζεται και από τη συνειδητή επιλογή του τρίπτυχου του Ιωάννη Ψυχοπαίδι, καθηγητής της ΑΣΚΤ, από τους πιο αξιόλογους έλληνες εξπρεσσιονιστές, εν ζωή. (ακολουθεί το έργο)

Ο καθηγητής Γιώργος Χουλιαράς, είναι παρών με ένα όχι και τόσο ανθρωποκεντρικό (όπως μας έχει συνηθήσει), αφαιρετικό γλυπτό του, όμως πιστό στην αγάπη του για το σίδερο. 

Το κολάζ του καθηγητή από τη Σχολή της Θεσσαλονίκης, Γιώργου Γκολφίνου με τα ασύμμετρα τετράγωνά του αλλά με τις γνωστές πινελιές του που συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Παρατηρήστε την αγάπη του για χρήση απλών υλικών, όπως κόλλες με τρύπες στην άκρη τους, σαν αυτές που ζωγραφίζει ένας μαθητής στο σχολείο του.(ακολουθεί το έργο)


Ένα ένα όλα τα έργα έχουν τον δικό τους τρόπο να σε αιχμαλωτίσουν για πολύ ώρα. Μια έκθεση με την υπογραφή τηςΔιευθύντριας της Αίθουσας Τέχνης Καπλανών 5 που έχει την επιμέλεια, κας Νίκης Βλασσιώτου – Παπαδάκη. Μια έκθεση που δεν εγκλωβίστηκε στη σκιά των μεγάλων ονομάτων που φιλοξενεί, αλλά με τον καταπληκτικό τρόπο στησίματος, που έχει γίνει, όλα τα έργα έχουν τον χώρο τους. 


Μπορεί να δει κανείς έργα των: Άγγελου Αντωνόπουλου, Ζαχαρία Αρβανίτη, Δημήτρη Αναστασίου, Δάφνης Αγγελίδου, Γιάννη Βαλαβανίδη, Γιώργου Γκολφίνου, Κώστα Δικέφαλου, Γιάννη Ζιώγα, Γιάννη Καστρίτση, Τίνας Καραγεώργη, Κάλλης Καστώρη, Δημήτρη Κρέτση, Τάκη Κοζόκου, Κυριάκου Μορταράκου, Πένυς Μονογιού, Ξενοφώντα Μπήτσικα, Χρόνη Μπότσογλου, Στέλιου Παναγιωτόπουλου, Θεόδωρου Παπαγιάννη, Σύνης Παπαγιάννη, Έκτωρα Παπαδάκη, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Βασίλη Παπατσαρούχα, Φάνη Παρασκευουδάκη, Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, Νατάσσας Ραχωβίτσα, Αντώνη Σμυρνιού, Ευαγγελίας Σπηλιοπούλου, Φωτεινής Στεφανίδη, Νικολέττας Τζάνε, Γιώργου Τσακίρη, Πάνου Χαραλάμπους, Γιώργου Χαρβαλιά, Γιώργου Χουλιαρά & Γιάννη Ψυχοπαίδη. 

Οι Διαδρομές Τέχνης» της Αίθουσας Τέχνης «Καπλανών 5» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», εγκαινιάστηκαν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσουν στις 26 Οκτωβρίου 2012.

 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 13:00 & Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 18:00 - 21:00

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB