• Εκτύπωση

Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε τη Λαμία, τη Φθιώτιδα και τη Στερεά


Στις 12:07΄ το μεσημέρι ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της Στερεάς.

Είχε προηγηθεί στις 12:02΄ μικρότερη σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ, που επίσης έγινε αισθητή σε όλο το νομό.

Αρχικά οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων ήταν για 5,3 Ρίχτερ, ωστόσο στη συνέχεια έδωσαν 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο το όρος Καλλίδρομο, κοντά στην Αμφίκλεια.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου 10 χλμ, γι΄ αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Ο κόσμος στη Λαμία πετάχτηκε έξω ανάστατος, όπως και σε όλη τη Φθιώτιδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποκολλήθηκαν βράχια πάνω από το χωριό Θερμοπύλες, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο προς Παρνασσό.

Στο χωριό Δρυμαία, κοντά στην Αμφίκλεια, έπεσε ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι. Επίσης πολλά σπίτια στην Αμφίκλεια, την Τιθορέα και την ευρύτερη περιοχή, έχουν υποστεί ρωγμές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες πιο σοβαρές ζημιές, ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με μικρότερες σεισμικές δονήσεις που κρατούν τον κόσμο έξω από τα σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Όπως είπε κάτοικος της Αμφίκλειας στο LamiaReport, ένα αδέσποτο σκυλί που ήταν στην πλατεία άρχισε να γαβγίζει ανήσυχο πριν τον πρώτο μικρό σεισμό. Μέχρι να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σεισμός ο σκύλος γάβγιζε ακόμα πιο έντονα. Αμέσως μετά τα 5,1 Ρίχτερ ηρέμησε.

 

  (Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)

"Δεν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης"

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς ακόμη και αυτή τη στιγμή που σας μιλώ αναλύουμε τα δεδομένα που προκύπτουν δήλωσε o σεισμολόγος κ. Καρακώστας.

Όσο για το αν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης, που είχε δώσει τον σεισμό των 7 Ρίχτερ το 1894 ήταν κατηγορηματικός πως ο σημερινός σεισμός δεν προέρχεται από αυτό το ρήγμα.



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB