• Εκτύπωση

Πράσινο φως από την ΕΣΑΛ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας!


<< Είναι ένα σημαντικό βήμα....Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα..>>, δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επέκταση και την αναβάθμιση του λιμανιού της Στυλίδας. Με απλά λόγια όταν γίνουν τα έργα εκβάθυνσης, θα μπορούν να έρχονται μεγάλα εμπορικά πλοία, κρουαζιερόπλοια και άλλα δίνοντας έτσι άλλη πνοή όχι μόνο στην Ανατολική Φθιώτιδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Χθες συνεδρίασε στην Αθήνα η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία έδωσε το πράσινο φως για την τελική αδειοδότηση επέκτασης και αναβάθμισης του λιμανιού.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων στην Αθήνα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο Αντιπερειφερειάρχης Θωμάς Στάικος και ο πρόεδρος του Ταμείου Γιάννης Σύρμος.

Δήμος, Περιφέρεια και Λιμενικό Ταμείο μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες μελέτες και έτσι τώρα να υπάρχει η δυνατότητα το λιμάνι της Στυλίδας να τύχει συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. ή επένδυσης από στρατηγικό επενδυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού έχει τρία διακριτά μέρη. α) Το εμπορικό λιμάνι, β) Το αλιευτικό καταφύγιο, γ) και τη Μαρίνα.

Μιλώντας στο LamiaReport ο Δήμαρχος Στυλίδας είπε ότι είναι ικανοποιημένος γιατί έγινε ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα μπροστά για να μπορούμε να μιλάμε για ένα λιμάνι όπως το σχεδιάζουμε και το οραματιζόμαστε. << Πιστεύω πάντως ότι τώρα που άνοιξε ο δρόμος τα πράγματα θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα από πριν, αφού μας έφαγαν πολύ χρόνο οι μελέτες...>> , δήλωσε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Γκλέτσος.

Μήπως μετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και των άλλων αλιευτικών καταφυγίων της ανατολικής Φθιώτιδας;

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB