• Εκτύπωση

Μοσχοχώρι Δήμου Λαμίας εν έτη 2014. Προχειρότητα, Ανοργανωσιά και Υποκρισία!!!


Σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, λίγο έξω από την πόλη, κατάφερε ο υπερ-δήμος Λαμίας να κάνει επιτέλους τα αυτονόητα!

Τι δηλαδή? Να εξασφαλίσει στους κατοίκους τις στοιχειώδεις υποδομές που θα έπρεπε να έχουν εδώ και χρόνια: δίκτυο αποχέτευσης. Και φυσικά,  όπως έχει γίνει και σε όλα τα υπόλοιπα χωριά του δήμου, όπου υλοποιείται το αντίστοιχο έργο, ξεκινάει να διαφαίνεται για ακόμη μια φορά η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σημαντικό έργο, που μια φορά θα γίνει και θα πρέπει να γίνει καλά.

Τα έργα έχουν ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο, και περισσότερο, και προχωρούν σε όλη την διάρκεια αυτή με ρυθμούς χελώνας. Προβλήματα οι εργολάβοι, έρχεται ο ένας, φεύγει ο άλλος, κάτι το όποιο δείχνει μια απίστευτη ανοργανωσιά και είναι προφανές με τι προοπτικές υλοποιείται το έργο. Από το τέλος του προηγούμενου καλοκαιριού, το χωριό είναι με σκαμμένους δρόμους και όλο τον χειμώνα μας έφαγε η λάσπη και η λακκούβα.

Την προεκλογική αυτή περίοδο που διανύουμε μας θυμήθηκαν πάλι και έστειλαν, πριν λίγες μέρες, τα συνεργεία άλλου εργολάβου αυτή τη φορά και έστρωσαν με πίσσα τους μισούς δρόμους. Και σήμερα, μερικές μέρες πριν το Πάσχα, ήρθαν να καλύψουν με πίσσα και τα υπόλοιπα μισά αίσχη τους.

Και μιλώ για τα αίσχη όλων αυτών που τόσα χρόνια ζητούν την ψήφο μας και όταν την εξασφαλίσουν αφήνουν, έπειτα, τα πράγματα στην τύχη τους. Που δεν τους νοιάζει πραγματικά ο τόπος τους και οι κάτοικοι, καθώς ποτέ δεν έχουν μεριμνήσει γι’ αυτούς. Πότε δεν διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες, ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα καθημερινά προβλήματά, ποτέ δεν άνοιξαν τα μάτια τους να δουν την εικόνα παρακμής που παρουσιάζουν τα χωριά. Αυτοί, έρχονται κάθε φορά που πλησιάζουν γιορτές ή εκλογές να καλύψουν πρόχειρα και γρήγορα τα αίσχη τους. Και μπορεί αυτοί που για χρόνια παραμένουν οι ίδιοι και που δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν αναγνωρίζει πως δεν έχουν καμία ικανότητα, κανένα όραμα, καμία έγνοια για τον τόπο τους, να τρέμουν τώρα που πλησιάζει ίσως το τέλος τους και να τρέχουν να τα μπαλώσουν όπως όπως, για να κερδίσουν ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις ή ακόμη και να αδιαφορούν για το τι θα γίνει αύριο αφού αυτοί δεν θα είναι εκεί, οπότε απλά να διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες.

Και μπορεί να έρθουν άλλοι, οι οποίοι καλό θα ήταν να αλλάξουν τακτικές και πολιτικές. Να οργανωθούν και να νοιαστούν. Να κάνουν μια βόλτα στα χωριά μόνοι τους, χωρίς τις τυμπανοκρουσίες της προεκλογικής περιόδου, όπου θα έρθουν να μας που το «πρόγραμμα» που θα υλοποιήσουν και αυτοί όπως κι άλλοι και μετά δεν θα τους ξαναδεί κανείς. Να δουν την κατάσταση που επικρατεί και να αναλογιστούν τι μπορούν να κάνουν αυτοί και αν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, να αποσυρθούν τώρα. Και αν τυχών και εκλεγούν, τότε να κάνουν την δουλειά τους καλά. Να ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους οι «μεγαλοαστοί της Μικρόπολης» που λέγεται Λαμία και την οποία και οι ίδιοι, από άλλα πόστα, υποβαθμίσανε και εξαλείψαμε και σήμερα έρχονται σαν επαναστάτες και υπόσχονται σαν σωτήρες, ότι τελικά θα την σώσουν. 

Η νοοτροπία αυτή των εκλεγμένων «αρχόντων» περνάει στους αδιάφορους εκτελεστές του κάθε έργου και τα αποτελέσματα τα υφίστανται οι πολίτες όπως πάντα. Ήρθαν και έστρωσαν, λοιπόν, την άσφαλτο μια οποιαδήποτε μέρα, μόνο και μόνο γιατί πλησιάζουν οι γιορτές, μια μέρα με κακό καιρό (τώρα βρέχει από πάνω) και χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ασφαλτοστρώσεις γίνονται όταν «σκάει ο τζίτζικας».

Χωρίς, επίσης, να γίνει καμία επεξεργασία στις λακκούβες και τα βουναλάκια του υποστρώματος, πάνω στο οποίο θα πέσει η πίσσα και που με αυτό τον τρόπο σε λίγο καιρό θα «πετάξει καρούμπαλα». Και φυσικά στρώθηκε μόνο ο μίσος σε πλάτος δρόμος, γιατί προφανώς κρίθηκε καλής ποιότητας το υπόλοιπο οδόστρωμα που μετράει δεκαετίες και που σε λίγο καιρό θα αρχίσει να κάνει αυτό λακκούβες και τα αυτοκίνητα θα ακροβατούν τότε στο καινούργιο μισό του δρόμου, όπως έκαναν εδώ και ένα χρόνο για να αποφύγουν τις λακκούβες του σκαμμένου κομματιού.

Και η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και στον δρόμο που συνδέει τα χωριά με την πόλη, όπου καθημερινά κινούνται κατά μήκος του ΙΧ οχήματα, αστικά λεωφορεία με πολίτες και μαθητές, φορτηγά, αγροτικά οχήματα με μηχανήματα. Το οδόστρωμα στο ρεύμα προς Λαμία, παρουσιάζει εδώ και χρόνια καθιζήσεις και συνεχώς καλύπτεται πρόχειρα και αποσπασματικά με άσφαλτο, που πέφτει με το φτυάρι και ισώνεται χειροκίνητα πάντα (μάρτυρας τα δεκάδες «μπαλώματα» σε όλο το μήκος) και κάνει την διαδρομή προς Λαμία άκρως επικίνδυνη για τους χρήστες του δρόμου αυτού.

Εδώ και αρκετούς μήνες το ρεύμα αυτό έχει «φαγωθεί» επιπλέον, από τα έργα που γίνονται σε όλο το μήκος του και προχωρούν με αργούς και βασανιστικούς ρυθμούς, κάνοντας τον δρόμο ακόμη πιο επικίνδυνο για τους οδηγούς όλων των οχημάτων, καθώς αναγκάζονται να κάνουν συνεχώς ελιγμούς για να αποφύγουν τις φθορές του οδοστρώματος, τις προειδοποιητικές πινακίδες, τους πορτοκαλί κώνους και είναι θαύμα πραγματικά πως δεν έχει βρεθεί κανείς μέσα στα χωράφια εδώ και τόσο καιρό. Ο κίνδυνος να γίνει κάποιο ατύχημα αυξάνεται την περίοδο των γιορτών, που την περιοχή δέχεται επισκέπτες, οι οποίοι δεν έχουν «χαρτογραφήσει» με λεπτομέρεια την κάθε παγίδα, όπως έχουν κάνει, ενδεχομένως, οι κάτοικοι των περιοχών, αλλά δεν παύουν κι αυτοί να κινδυνεύουν συνεχώς.

Έτσι αντιμετωπίζονται τα έργα μιας ζωής και κατ’ επέκταση οι χρήστες τους, οι οποίοι τα πληρώνουν εκατό φορές με φόρους, κρατήσεις κτλ. Προφανώς όλοι μας έχουμε υπομονή και δείχνουμε και κατανόηση, αλλά η προχειρότητα και η ανοργανωσιά, που αντιμετωπίζονται τα θέματα αυτά τόσα χρόνια και στο τέλος η υποκρισία, που θα έρθει να τα «καλύψει» με λίγη άσφαλτο στο τέλος, έχει πλέον κουράσει.
 

Ένας κάτοικος

 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB