• Εκτύπωση

Ένας Λαμιώτης διασχίζει την Αφρική - Συνέντευξη στο LamiaReport.gr


Ένα δικό μας παιδί από τη Λαμία
, ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, ετοιμάζεται να διασχίσει όλη την Αφρική, από το Cape Town μέχρι και το Cairo, μαζί με την κοπέλα του !

Ο Έλπις και η Δώρα είναι μόλις 25 χρονών, και μας αποκαλύπτουν τα σχέδια τους για το ταξίδι της ζωής τους (μέχρι τώρα τουλάχιστον)...

11 χώρες, 6 μήνες, 15.000 χιλιόμετρα και 1 ντοκιμαντέρ!!!

Ένα ταξίδι που θα διαρκέσει 6 μήνες. Θα διασχίσουν 11 χώρες της Αφρικής και στόχος είναι να γυρίσουν  ένα ντοκιμαντέρ με όσα θα δουν και θα ζήσουν στο ταξίδι τους στη Μαύρη Ήπειρο, καθώς και με τους Ελληνες της διασποράς που θα συναντήσουν εκεί. 

Από το Cape Town μέχρι το Cairo, 11 χώρες,  6 μήνες, 15.000χλμ μόνο με τη σκηνή μας και 2 σακίδια στον ώμο!

Στηρίξτε την προσπάθειά των παιδιών στο http://igg.me/at/n1qp/x/6845014  και ακολουθείστε το blog τους για να "ζήσετε" μαζί τους τις αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες τους στο www.dreamtravelive.com



Δείτε τι είπε στο LR o 25χρονος Λαμιώτης Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, γι αυτό το εγχείρημα.

Συνέντευξη:

ΕΡ: Έλπι πες μας τι ακριβώς είναι το AfriQuest και πως το αποφασίσατε;

ΑΠ: Καλησπέρα από το νοτιότερο μέρος της Αφρικής! Μετά από 2 ονειρεμένα χρόνια στο Cape Town πήραμε την απόφαση με την κοπέλα μου τη Δώρα, να γυρίσουμε στην Ελλάδα διασχίζοντας ολόκληρη τη Μαύρη Ήπειρο!

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε και το AfriQuest. 11 χώρες, 6 μήνες, 15.000 χιλιόμετρα.. Σκοπός μας είναι να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ αποκαλύπτοντας στους φίλους μας το μυστήριο της Αφρικής μέσα από τα μάτια μας.




ΕΡ:  Με τι μέσα θα γίνει αυτό το ταξίδι και πόσο πιστεύετε ότι θα σας κοστίσει;

ΑΠ: Μετά από αρκετές συζητήσεις, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το τεράστιο ταξίδι με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο εύκολο να κουβαλάς όλα σου τα πράγματα στην πλάτη για 6 μήνες (ρωτήστε και τα σαλιγκάρια,χεχε!), αλλά από την άλλη πλευρά είναι ο ιδανικός τρόπος για να έρθεις κοντά και να γνωρίσεις καλύτερα τους ανθρώπους κάθε πολιτισμού.

Όσον αφορά το budget, όπου μπορούμε θα κάνουμε camping με τη σκηνή μας ή θα μας φιλοξενούν ντόπιοι ή και Έλληνες που μένουν στις χώρες που θα περάσουμε.

Θα κουβαλάμε ακόμα και τα κουζινικά μας για να μαγειρεύουμε και να μειώνουμε τα κόστη. Ακόμα και έτσι όμως, το ποσό δύσκολα θα πέσει κάτω από τα $10,000 και για τους δυο μας.



ΕΡ: Δεν φοβάστε; Θα διασχίσετε χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.

ΑΠ: Κοίτα, σίγουρα η πολιτική κατάσταση στην Αφρική είναι ένας από τους λόγους που ο τουρισμός στις χώρες αυτές διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Καθώς τα δεδομένα αλλάζουν πολύ γρήγορα σε κάποιες χώρες, σύμμαχοι μας θα είναι οι ντόπιοι δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ασφαλή μας πορεία. Γενικά πιστεύω πως με σωστή οργάνωση και ώριμες αποφάσεις, δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα.




ΕΡ: Που έχεις ταξιδέψει μέχρι τώρα; Ποια χώρα σου άρεσε περισσότερο και γιατί;

ΑΠ: Μπορώ να πω πως είχα την τύχη να ταξιδέψω αρκετά, βέβαια το κατάφερα γιατί πάντα μάζευα όλα μου τα λεφτά για ταξίδια!

Έχω λοιπόν ήδη επισκεφτεί αρκετές χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική αλλά και Αφρική πρόσφατα!

Η χώρα όμως που είναι βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μου είναι η Ινδία, η οποία με άλλαξε πάρα πολύ σαν άνθρωπο και μου έμαθε να εκτιμάω αρκετά πράγματα.

Μπορώ να πω ολόκληρη η κοσμοθεωρία μου άλλαξε ριζικά μετά από αυτό το ταξίδι!


ΕΡ: Θες να μας πεις αν η Δώρα είναι το ίδιο τρελή με σένα;

ΑΠ: Αν δεν ταιριάζαμε, δε θα συμπεθεριάζαμε, χεχε! Με τη Δώρα είμαστε μαζί πάνω από 6 χρόνια και έχουμε κάνει μαζί τα περισσότερα από τα ταξίδια μας.

Είναι και αυτή μια μικρή εξερυνήτρια (Dora the Explorer), γεμάτη όρεξη και πάθος για νέες εμπειρίες, οπότε κάνουμε απίστευτο δίδυμο!

Η Δώρα είναι ο καλλιτέχνης με τις ωραίες ιδέες και εγώ εστιάζω περισσότερο στο πρακτικό του μέρους και την οργάνωση!





ΕΡ:
Νοσταλγείς τη Λαμία και την Ελλάδα. Θα επιστρέψεις; Τι ακούγετε για την Ελλάδα έξω;

ΑΠ:  Στη Λαμία μεγάλωσα, έχω την οικογένεια και τους καλύτερους μου φίλους. Όπου και να ταξιδέψεις, πάντοτε θα σου λείπει το σπίτι σου.

Αν και υπάρχουν αρκετές εξερευνήσεις στο πρόγραμμα, κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον θα επιστρέψω!

Την Ελλαδίτσα μας εδώ τη σέβονται όλοι και χαίρομαι που μας δίνεται η δυνατότητα να μιλάμε για τη χώρα μας σε ανθρώπους που κατά πάσα πιθανότητα δε θα ξανασυναντήσουν Έλληνα στη ζωή τους!


ΕΡ: Τι συμβουλεύεις τα παιδιά που σκέφτονται να φύγουν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό;

ΑΠ: Η γενιά η δική μας δυστυχώς χαραμίζεται. Υπάρχουν πολλά καλά μυαλά αλλά πρέπει όλοι μας να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της κάθε εποχής.

Πλέον η εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό μετράει πολύ παραπάνω από ένα μεταπτυχιακό, και μόνο αν προσπαθήσεις, θα μάθεις πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις.

Οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί και είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου!





ΕΡ:
Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει το project που κάνετε... Πως μπορεί;

ΑΠ:  Αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 30 Μαίου τρέχουμε μια καμπάνια χρηματοδότησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα indiegogo, όπου ο καθένας μπορεί να μας στηρίξει χρηματικά εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, διαλέγοντας μάλιστα και ένα αντίστοιχο δωράκι!

Μέρος από τα χρήματα που θα μαζέψουμε, θα διατεθεί στον Αφρο-ελληνικό οργανισμό SANA .

Καθώς τα χρήματα δεν είναι το παν, θα σας παρακαλούσαμε έστω να διαδώσετε την προσπάθεια μας σε άτομα που πιθανώς ενδιαφέρονται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας δίνοντας μας συμβουλές και πληροφορίες.

AfriQuest.



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB