• Εκτύπωση

Νιγηρία: Ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν τουλάχιστον 100 μαθήτριες


Δεν έχει υπολογιστεί ακόμα ο αριθμός των θυμάτων - Κάποιες από τις μαθήτριες κατόρθωσαν να διαφύγουν - Έκαψαν και ολόκληρο το χωριό μετά την επίθεση

Τουλάχιστον 100 μαθήτριες απήχθησαν από ένα λύκειο θηλέων στη βορειοανατολική Νιγηρία από βαριά οπλισμένους άγνωστους άνδρες, δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος και η αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των μαθητριών που απήχθησαν μπορεί να φτάνει και τις 200.

«Πολλά κορίτσια απήχθησαν από ενόπλους οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του σχολείου τους», δήλωσε ο Εμάνουελ Σαμ, ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση στο χωριό Τσιμπόκ στην πολιτεία Μπόρνο, όπου σημειώθηκε η επίθεση το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Σαμ πρόσθεσε ότι διέφυγε στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας, μετά την επίθεση στο δημόσιο λύκειο θηλέων του Τσιμπόκ.

Οι ένοπλοι έφτασαν τα ξημερώματα με ένα μεγάλο φορτηγό και μοτοσικλέτες στο λύκειο και ανάγκασαν τις μαθήτριες να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Γκίντεο Τζίμπριν, ο οποίος ωστόσω πρόσθεσε ότι κάποιες από τις μαθήτριες κατάφεραν να διαφύγουν.

Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στο χωριό ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητριών στη διάρκεια των ετήσιων εξετάσεών τους, οι οποίες θα διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα. Όμως οι ένοπλοι «εξουδετέρωσαν τους στρατιώτες και απήγαγαν τα κορίτσια», όπως δήλωσε ένας κάτοικος του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά την επίθεση οι ένοπλοι κατέστρεψαν το χωριό.

«Δεν έχουμε αριθμό θυμάτων», σημείωσε ο Τζίμπριν.

Η ισλαμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία», συχνά εξαπολύει επιθέσεις εναντίον σχολείων.

protothema.gr



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB