• Εκτύπωση

Σώθηκε από το ναυάγιο και αυτοκτόνησε από θλίψη! Δράμα δίχως όρια στο ναυάγιο της Ν. Κορέας



- Κρεμάστηκε ο υποδιευθυντής του σχολείου με τους δεκάδες νεκρούς μαθητές στο ναυάγιο
- Σώθηκε καταφέρνοντας να βγει από το πλοίο και κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο
- Ήταν μαζί με συγγενείς και μαθητές σε ένα γυμναστήριο περιμένοντας νέα
- Οξυγόνο στους χώρους του πλοίου διοχετεύουν οι διασώστες με την ελπίδα να υπάρχουν επιζώντες

Ο υποδιευθυντής του λυκείου, μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στο δυστύχημα του νοτιοκορεατικού φέρι, αυτοκτόνησε, αφού κρεμάστηκε έξω από ένα μεγάλο γυμναστήριο όπου διαμένουν οι οικογένειες των θυμάτων.



 


 
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Κανγκ Μιν-γκιού, 52 ετών, αγνοείτο από την Πέμπτη (χθες) και φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο έξω από το γυμναστήριο.



 
Από τους 475 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου, περίπου 340 ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Ντανουόν της Ανσάν, μιας βιομηχανικής πόλης κοντά στη Σεούλ, που βρίσκονταν σε εκδρομή προς το νησιωτικό θέρετρο Τζετζού.

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υποδιευθυντής του σχολείου ήταν ένας από τους 179 επιζώντες του ναυαγίου που συνέβη το πρωί της Τετάρτης (προχθές), ανοικτά των νότιων ακτών της Κορέας.

Έσβησαν οι ελπίδες για επιζώντες 48 ώρες μετά το ναυάγιο
 
Στο μεταξύ τα σωστικά συνεργεία εγχέουν οξυγόνο στην αίθουσα του εστιατορίου του πλοίου όπου πιστεύεται ότι βρίσκονταν οι περισσότεροι επιβάτες την ώρα του δυστυχήματος.

Τρεις γερανοί έχουν φτάσει στο σημείο του ναυαγίου, όμως θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόλις εξανεμιστούν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Η έρευνα για τα αίτια του χειρότερου ναυτικού δυστυχήματος που έχει σημειωθεί στη Νότια Κορέα εδώ και 21 χρόνια επικεντρώνονται στον 69χρονο πλοίαρχο του Sewol και το πλήρωμα.

«(Ο καπετάνιος) ενδέχεται να μην ήταν στη γέφυρα. Και ο άνθρωπος στο πηδάλιο την ώρα (του δυστυχήματος) ήταν ο τρίτος αξιωματικός», δήλωσε ο Παρκ Τζάε Οκ εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση.

Πάντως είναι συνηθισμένο κατώτεροι αξιωματικοί να αναλαμβάνουν το πηδάλιο στη διάρκεια του ταξιδιού των 400 χιλιομέτρων από το λιμάνι Ιντσεόν στην ηπειρωτική Νότια Κορέα ως το νησί Τζεζού, καθώς πρόκειται για ένα τακτικό δρομολόγιο σε γνωστά νερά.

Το δυστύχημα συνέβη σε ήρεμα, ρηχά νερά και οι ερευνητές έχουν επικεντρωθεί στον ρόλο του πληρώματος του Sewol καθώς το πλοίο φαίνεται να έχει καθαρό μητρώο ασφάλειας.

Οι γονείς των αγνοούμενων μαθητών κατηγορούν τον πλοίαρχο Λι Τζουν Σοκ για την τραγωδία, καθώς την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου βρέθηκαν παγιδευμένοι εκείνος βρισκόταν στο πίσω μέρος του πλοίου, όπως δήλωσε ο Παρκ Τζάε Οκ.

Εξάλλου αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο πλοίαρχος και μερικά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος την ώρα που άλλα μέλη του πληρώματος καλούσαν τους επιβάτες να μείνουν εκεί όπου βρίσκονταν, καθώς το πλοίο άρχιζε να βυθίζεται, περίπου 25 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζιντό, ενός μεγάλου νοτιοκορεάτικου νησιού.

Πάντως η οργή και η αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων μεγαλώνουν καθημερινά. Κυρίως οι γονείς των μαθητών επικρίνουν έντονα τις αρχές, τις οποίες κατηγορούν για αδιαφορία και ψεύδη.

«Η κυβέρνηση είπε ψέματα χθες», δήλωσε σήμερα ένας άνδρας, που είπε ότι μιλά εξ ονόματος όλων των γονιών, σε μια παρέμβαση που μεταδόθηκε απευθείας από την νοτιοκορεάτικη τηλεόραση.

«Σας ρωτώ όλους: Έτσι γίνονται τα πράγματα στη Νότια Κορέα; Σας παρακαλούμε μία ακόμη φορά, σας παρακαλώ, σώστε τα παιδιά μας».

newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB