• Εκτύπωση

Όσο υπάρχουν άνθρωποι...


Όλα φαντάζουν με τα δεινά που περνάει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης δύσκολα, ξένα, άσχημα και αλλοτριωμένα.

Δυστυχώς ο κόσμος έχει απογοητευτεί, ζει με φόβο και έχει πέσει στην απελπισία. Έχει χαθεί στις μέρες μας το φιλότιμο, η ευσέβεια, η γαλήνη, η ηρεμία, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η αγάπη μοιάζει πιο ξένη από ποτέ στις καρδιές των ανθρώπων.

Πολλοί άνθρωποι ζουν με το φόβο και την αγωνία για το τι θα συμβεί χωρίς να νοιάζονται για τον πλησίον τους λες και μόνο αυτοί πάσχουν και πονούν.




Σε όλη αυτή τη μάστιγα αντίθετα, πήγαν και πηγαίνουν οι εθελοντές του Τμήματος Νοσηλευτικής Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Στυλίδας της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας μαζί με την εκπαιδεύτριά τους κ. Αλεξανδρή Ελένη την Παρασκευή 11 Απριλίου.

Ανεπανάληπτες στιγμές διαδραματίστηκαν και εξελίχτηκαν κατά την άφιξή μας και παραμονή μας στο χώρο του Γηροκομείου.

Αυτή είναι μία από τις δραστηριότητες του έργου των Εθελοντών της Νοσηλευτικής Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η αγάπη, η συμπαράσταση, η βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Το έργο αυτό θα συνεχίζεται για «Όσο υπάρχουν άνθρωποι». Ας γίνει λοιπόν αυτή η πράξη παράδειγμα, να δώσουν όλοι χέρι βοηθείας στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες που διανύουμε αλλά κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.



Όλα αυτά γίνονται με την καρδιά και την αγάπη των εθελοντών γιατί το πιστεύουμε, γιατί πιστεύουμε στο συνάνθρωπο, γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, γιατί μπορούμε, γιατί θέλουμε και γιατί πιστεύουμε στην αγάπη, μία αγάπη που είναι ανιδιοτελής όπως η αγάπη του Θεανθρώπου Χριστού που προσέφερε το Άγιο αίμα Του για τη σωτηρία του ανθρώπου πάνω στο Σταυρό.

Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, να αναστηθούμε πνευματικά και σωματικά και να μην ξεχνάμε τον πλησίον μας.

Αγγελάκης Νικόλαος
Εθελοντής Νοσηλευτικής
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB