• Εκτύπωση

«Τρομοκράτες» βασάνισαν και δολοφόνησαν πολιτικό στην ανατολική Ουκρανία



Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουκρανία έπειτα από τη δολοφονία πολιτικού στα ανατολικά της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, πρόκειται για το μέλος του κόμματός του, Μπατκίβτσινα, Βολόντιμιρ Ρίμπακ, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από «τρομοκράτες».



Η σορός του Ρίμπακ βρέθηκε μαζί με άλλη μία κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών και σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, φαίνεται να έχει υποβληθεί σε «βάναυσα βασανιστήρια».

Σύμφωνα με τον Τουρτσίνοφ, «τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Τουρτσίνοφ στο να ανακοινώσει την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα.

«Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Derek Stoffel, ανταποκριτή του καναδικού τηλεοπτικό δικτύου, CBC, ο Ρίμπακ είναι ο άντρας που απεικονίζεται με το μαύρο μπουφάν στις παρακάτω φωτογραφίες.

Μάλιστα, αναφέρει ότι υπάρχει βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο πολιτικός να απομακρύνεται από το δημαρχείο της πόλης Χορλίβκα στην ανατολική Ουκρανία, λίγα λεπτά αφότου επιχείρησε να υψώσει την ουκρανική σημαία.





Φιλορώσοι αυτονομιστές κρατούν Αμερικανό δημοσιογράφο

Πάντως, λίγη μόνο ώρα έπειτα από τις ανακοινώσεις Τουρτσίνοφ, έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Σάιμον Οστρόφσκι, ο οποίος εργάζεται για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vice News βρίσκεται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ.



Η γνωστή ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση, ενώ ο αυτονομιστής αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, είπε σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ότι οι άνδρες του κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Άλλοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή είπαν ότι ο Οστρόφσκι συνελήφθη από ενόπλους την Δευτέρα μαζί με άλλα άτομα όμως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.

Το Vice News στον ιστότοπό του ανέφερε ότι «είναι ενήμερο για την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλες κυβερνητικές αρχές για να διασφαλίσει την ασφάλεια του φίλου και συναδέλφου Σάιμον Οστρόφσκι».

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος καλύπτει τα γεγονότα στην Ουκρανία εδώ και πολλές εβδομάδες και η τελευταία του ανάρτηση στο Twitter έγινε την Δευτέρα, αφού παρακολούθησε μια συνέντευξη Τύπου ενός αυτονομιστή ηγέτη.


Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, σημειώθηκε επίθεση κατά ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους πάνω από την πόλη Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από την πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Τελικά το μαχητικό προσγειώθηκε στο Κίεβο με ασφάλεια.

protothema.gr



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB