• Εκτύπωση

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Άφησε πίσω του ένα ανέκδοτο βιβλίο



«Θα ιδωθούμε τον Αύγουστο» είναι το ανέκδοτο χειρόγραφο του σπουδαίου Κολομβιανού συγγραφέα, βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας που «έφυγε» από τη ζωή στις 17 Απριλίου, σε ηλικία 87 ετών


Ένα ανέκδοτο έργο με τίτλο «Θα ιδωθούμε τον Αύγουστό» άφησε πίσω του ο σπουδαίος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Πρόκειται για ένα χειρόγραφο που ο Κολομβιανός Νομπελίστας δεν θέλησε να εκδώσει όσο ζούσε. Την είδηση έδωσε στο πρακτορείο Associated Press, ο διευθυντής του μεξικάνικου εκδοτικού οίκου Penguin Random House Mexico, Κρίστομπαλ Πέρα. Σύμφωνα με όσα είπε οΠέρα, η οικογένεια του Μάρκες που «έφυγε» από τη ζωή στις 17 Απριλίου, σε ηλικία 87 ετών, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα επιτρέψει την έκδοση του έργου αλλά και σε περίπτωση που το κάνει, σε ποιον εκδοτικό οίκο θα παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα.

Απόσπασμα από το ανέκδοτο έργο του σπουδαίου συγγραφέα- που μοιάζει να είναι το πρώτο κεφάλαιο-δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia» . Ο Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες περιγράφει το ταξίδι μίας πενηντάχρονης παντρεμένης γυναίκας που επισκέπτεται τον τάφο της μητέρας της σε ένα εξωτικό νησί. Αυτό είναι ένα ταξίδι που η γυναίκα πραγματοποιεί κάθε χρόνο. Εκεί κάνει μία σχέση με έναν άντρα, κοντά στην ηλικία της, που συναντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει. Το ανέκδοτο έργο, ο συγγραφέας το έγραφε παράλληλα με το τελευταίο του βιβλίο «Memories of my Melancholy Whores» που εξέδωσε το 2004. Ο βιογράφος του Μάρκες, Τζέραλντ Μάρτιν αποκάλυψε ότι η συγγραφή του έργου «Θα ιδωθούμε τον Αύγουστο» ξεκίνησε ως μία μικρή ιστορία, η οποία στην συνέχεια διανθίστηκε. «Το γεγονός αποτελεί μια έκπληξη για μένα. Την τελευταία φορά που είχα μιλήσει με τον Γκάμπο για αυτό το χειρόγραφο, μου είχε πει ότι επρόκειτο για ένα αυτόνομο έργο το οποίο είχε σκοπό να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο με άλλες τρεις παρόμοιες και επίσης ανεξάρτητες ιστορίες» αναφέρει ο Μάρτιν και συμπληρώνει : «Προφανώς ο Γκάμπο συνέχισε να ασχολείται με αυτό μέχρι και πριν από μερικά χρόνια».

protothema.gr



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB