• Εκτύπωση

Άστατος καιρός και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και το Σαββατοκύριακο...


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Πέμπτη με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 4-5 βαθμούς.

Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Οι βροχές που θα πέσουν πάντως μέσα στο προσεχές τετραήμερο δεν θα είναι λασποβροχές, καθώς η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα Πέμπτη και η ατμόσφαιρα βαθμιαία θα "καθαρίσει" λόγω της επικράτησης ΒΔ ανέμων.

Δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στη Φθιώτιδα και όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Άστατο καιρό περιμένουμε από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή στο νομό με βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα πέσει κατά 4-5 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Η πλέον "χειρότερη" ημέρα θα μπορούσαμε να πούμε πως θα είναι η Κυριακή οπότε και ο καιρός θα είναι κατά βάση βροχερός. Ουσιαστική βελτίωση αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής οπότε και οι βροχές θα σταματήσουν παντού.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Προς το βράδυ είναι πιθανό να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και από το βράδυ μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-25 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στα δυτικά ορεινά τμήματα θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-23 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 14-19 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Παύση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σχεδόν αμετάβλητη δε θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 19 βαθμούς.


Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Πέμπτη προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια. Στο Αιγαίο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί στο ΒΑ Αιγαίο. Παράλληλα οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την βόρεια Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5-6 στο Ιόνιο και Ν-ΝΔ 5-7 στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα από 11-20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10-23 βαθμούς και στο Αιγαίο-Κρήτη από 14-25 βαθμούς.

Την Παρασκευή στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα είναι ΒΑ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν Ν-ΝΑ 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο Α-ΒΑ 4-6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB